Menu

Loretta Napoleoni

Borås

Kulturhuset
tisdag, 26 september 2017 kl:19:00

Delar av den muslimska världen står i brand. Terrorn kryper allt närmare vår egen vardag. Tusentals flyktingar försöker dagligen ta sig över Medelhavet för att söka efter ett tryggare liv i Europa. Kriget i Syrien, tillsammans med Islamiska Statens (IS) framfart, har skapat nya affärsmöjligheter i Mellanöstern. Vinnarna är människohandlarna – en blandning av kriminella grupper och jihadister som kidnappar, köper och säljer människor till ett högt pris.
Loretta Napoleoni är journalist och analytiker. Hon är expert på finansieringen av terroristnätverk och känd för att ha räknat ut storleken på den globala terroristekonomin. Hon är rådgivare åt många regeringar och internationella organisationer i frågor som rör terrorism och pengatvätt.
Napoleoni har skrivit böcker som Skurkkapitalismen: hur bedragare, hallickar och maffiakungar påverkar världsekonomin (Anderson Pocket, 2010) och Islamiska staten: ett terroristiskt nationsbygge (Fri Tanke Förlag, 2015) med flera. I hennes senaste bok, Kidnappningsindustrin (Fri Tanke Förlag, 2017), skildrar hon den största inkomstkällan för såväl gangsters som olika jihadistgrupper; hur kidnappningsindustrin omsätter mer än droghandeln med inkomster på hundratals miljoner dollar om året.
Tid: ca 1.30
Plats: Ej fastställd

Lokal: Kulturhuset

Datum / Tid

tisdag, 26 september 2017 kl: 19:00

Plats

Borås, Kulturhuset

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

60

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad