Menu

Det Levda Baklänges

Göteborg

Folkteatern
onsdag, 8 november 2017 kl:20:15

Marwan Arkawi flydde från Syrien och lever nu i Sverige. I Osynliga Teaterns Det levda baklänges får publiken en unik inblick i hans resa och möte med Migrationsverket genom VR-glasögon, hörlurar och ett personligt möte.
År 2015 sökte 162 877 människor asyl i Sverige, varav många fortfarande inte vet om de kommer att få stanna eller ej. En av dem är Marwan Arkawi. I föreställningen får publiken en unik inblick i hans resa.
I Det levda baklänges används virtual reality-glasögon, 3D-ljud och ett personligt möte för att försöka göra det svårbegripliga verkligt begripligt. Det blir ett modernt drama i två akter: i den första får publiken se världen genom Marwans ögon, i den andra möter publiken Marwan.
Det levda baklänges handlar om asylens olika rum och om den personliga berättelsen som publiken får uppleva genom den som söker asyl. Föreställningen baseras på intervjuer och vittnesmål från män och kvinnor som sökt uppehållstillstånd i Sverige, jurister som arbetar med fallen, tolkar som översätter och handläggare på migrationsverket. Det är ett dokumentärt teaterkollage där publiken med hjälp av VR-glasögon och fysiska möten upplever föreställningen tillsammans med den vars liv skildras.
Det levda baklänges hade premiär på Dramaten i oktober 2016. Föreställningen blev även uttagen till Scenkonstbiennalen 2017.
Föreställningen använder sig av virtual reality och du som är gravid, äldre, har onormal binokulär syn, hjärtfel, andra allvarliga medicinska åkommor, om du tidigare haft anfall eller upplevt andra symtom som kan kopplas till epilepsi bör uppsöka en läkare innan du går på föreställningen.
Av: Marwan Arkawi, Tomas Rajnai och Jens Nielsen
Regi: Tomas Rajnai och Jens Nielsen
Scenografi/Kostym: Annika Tosti*
Ljuddesign: Tomas Rajnai och Jens Nielsen
Grafisk form: Leon Martinsen och Christoffer Höring
Grade: Richard Ahlbäck, THE L_NE
Postproduktion: Johan Holm
Medverkande:
Marwan Arkawi - Marwan Arkawi
Joanna Dahlgren - Handläggare på Migrationsverket
Nasreen Aljanabi Larsson - Tolk på migrationsverket
Jo Rideout - Ombud 
Fotograf: Jonas Eng
*Praktikant från Stockholms Dramatiska Högskola
 
Ett gästspel från Osynliga Teatern/Dramaten
 

Lokal: Lilla Scenen

Folkteatern är en länsteater med placering vid Järntorget i Göteborg och med turnerande verksamhet i Västra Götalandsregionen, vilken också är uppdragsgivare och ekonomisk huvudman. Teatern är en ekonomisk förening med medlemmar från ca 300 olika organisationer och föreningar - t ex fackförbund, hyresgästföreningar och bildningsförbund. Teatern har även enskilda medlemmar. På Folkteatern arbetar ett sextiotal personer, med stora variationer över säsongen beroende på repertoar

http://www.folkteatern.se/</i>

Datum / Tid

onsdag, 8 november 2017 kl: 20:15

Plats

Göteborg, Folkteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

140 - 200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök