Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Amon Amarth - Berserker World Tour

Partille ArenaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Missa inte då Amon Amarth intar Partille Arena!

Amon Amarth har i mer än två decennier resolut marscherat från triumf till triumf. Aktuella med nya albumet ”Berserker” växlar de upp till nästa nivå och gör sin hittills största arenaturné i Sverige. 6 december intar de Partille Arena tillsammans med Arch Enemy och Hypocricy.

Amon Amarth bildades i Tumba 1992 och satte omedelbart sin musikaliska kurs; att skriva och spela melodisk metal med texter inspirerade av berättelser från vikingatiden och nordisk mytologi. Med elva studioalbum och otaliga turnéer världen över i ryggen kan de numera beskrivas som en grundsten i den internationella metalscenen. Under karriären som spänner över mer än 25 år har de gått från att harva i mörka små replokalerna i Tumba till att idag stå högst upp på internationella festivalaffischer och vara ett av metal-världens mest älskade band.

När Amon Amarth går på scen garanteras en explosiv, förtrollande show med heroiska hymner och episka sagor om kamp, kärlek, död och ära. Aktuella med nya albumet ”Berserker” återvänder de nu för inte mindre än tre konserter på svensk mark. Och med sig har de inga mindre än Arch Enemy och Hypocrisy.

ARCH ENEMY:
Med sin mix av klassisk, melodisk dödsmetal och thrash har Arch Enemy krossat allt som kommit i deras väg och etablerat sig som en av Sveriges tyngsta musikexporter. På nysläppta coversamlingen ”Covered In Blood” förvandlade de bland annat Mike Oldfields ”Shadow On the Wall” till en dystopisk käftsmäll.

HYPOCRISY:
Anförda av studiogeniet Peter Tägtgren har Hypocrisy styrt från de tidiga årens lovande dödsmetal till att bli en oefterhärmlig institution inom svensk metal. Atmosfärisk perfektion inramad av kompromisslös aggressivitet.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-06 17:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Amon Amarth

Amon Amarth, Twilight Of The Thunder God på Spotify

Twilight Of The Thunder God

Twilight Of The Thunder God

Amon Amarth, Guardians Of Asgaard på Spotify

Twilight Of The Thunder God

Guardians Of Asgaard

Amon Amarth, Raise Your Horns på Spotify

Jomsviking

Raise Your Horns

Amon Amarth är ett svenskt melodiskt death metal-band som bildades 1992 i Tumba. Bandets debutalbum, Sorrow Throughout the Nine Worlds gavs ut 1996. Bandets låtar handlar ofta om vikingar och den nordiska mytologin, men bandet klassificerar sig inte som ett viking metal-band


Föregångare till Amon Amarth var ett band som kallades för Scum, som existerade 1991 och hann släppa demon Demo 1 under samma år. Bandet var namngivet efter en skiva av gruppen Napalm Death. När bandmedlemmarna träffade nuvarande sångaren Johan Hegg lades bandet ner och man valde att starta ett nytt band, och gav det namn efter domedagsberget Amon Amarth i Tolkiens universum. Det var också då den nuvarande inriktningen på låttexter med influenser från vikingatid och asamytologi tog fart.


Under det nuvarande namnet hann man släppa ytterligare två demos, Thor Arise och The Arrival of the Fimbul Winter, innan man fick kontrakt med skivbolaget Pulverised från Singapore. Debutalbumet Sorrow Throughout the Nine Worlds släpptes i april 1996. I juni samma år valde originaltrummisen att lämna bandet och han ersattes av Martin Lopez som sedermera kom att spela trummor i Opeth. I samband med inspelningen av andra albumet The Avenger gjordes också de senaste förändringarna i gruppens sättning då Martin Lopez och Anders Hansson lämnade bandet .


Bandets senaste skiva är döpt till Jomsviking och släpptes 25 juni 2016. Skivbolaget är som tidigare Metal Blade.