Menu

The Bland

Göteborg

Porter Pelle
lördag, 19 maj 2018 kl:19:00

Det är med ett stort nöje som Piraten i samarbete med Porter Pelle kan presentera det fantastiska bandet The Bland som hyllats av såväl Sveriges radio som SVT. Detta är en exklusiv konsert man inte bör missa.


Märkliga kombinationer är något som börjar definiera det svenska americanabandet The Bland. Medlemmarna som bland annat är nyexaminerade läkare och lärare har nu flyttat ut på landet för att lägga hela sin tid och fokus på musiken. I svenska medier som SVTs PSL och King Magazine talas det om att bandet utökat Sveriges musikklimat med en ny dimension men att soundet geografiskt låter mer som ett amerikanskt söder, snarare än en tätort i Närke.
Efter att ha byggt om en lada till studio pepprar nu bandet ut singlar och lämnar enbart skogen för turné. Singeln Monday Morning samlade in över 35 000 kr till Musikhjälpen och Mighty Old One genererade både hyllningar och dödshot då bandet stod upp för solidaritet i Sverige.
Under förra året lade bandet flera sverige- och tysklandsturnéer bakom sig som genererade glädjerop från såväl koncertbesökare som journalister, bland andra Tysklands största countrytidning ”country.de” hyllade bandet i en stor artikel.
I år släpper The Bland sitt första fullängdsalbum. Inte helt oväntat har intresset fortsatt växa och The Bland är nu bokade för flera europaturnéer i år för att marknadsföra albumet och sig själva till en bredare publik.
”Somliga säger att de är musikvärldens bäst bevarade hemlighet, andra att de smälter samman 1970-talet med 2010-talet på ett sätt så att nostalgikerna och nydanarna suckar i takt av vällust.”

Datum / Tid

lördag, 19 maj 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Porter Pelle

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad