Menu

Majornas 3dje Rote med John Doyle & Nuala Kennedy

Göteborg

Porter Pelle
söndag, 5 augusti 2018 kl:19:00

Piraten presenterar Majornas 3dje Rote med John Doyle & Nuala Kennedy


Majornas 3dje Rote har flertalet slutsålda kvällar bakom sig på Porter Pelle men denna kväll har dom besök utav två fantastiska musiker ifrån Irland som dom delar kvällen tillsammans med. Riktigt stora inom sin genre och för första gången på Porter Pelle.


John Doyle - gitarr, mandola, sång
John Doyle är ett av de tyngsta namnen i folk/celtic- och bluegrassvärlden. Som gitarrist och sångare har han samarbetat med de flesta stora artister inom denna musikaliska sfär. Mest känd för en svensk publik är han kanske som medlem och grundare av gruppen Solás och i duo med fiolspelerskan Liz Carroll. De senaste åren har John varit en del av konserten ”Transatlantic Sessions” en årlig sammankomst och turné med start i Glasgow under Celtic Connections, där Aly Bain och Jerry Douglas bjuder in artister från USA, Kanada, Irland, Skottland och England. I alla samarbeten är det underbart att uppleva Johns kraftfulla och inspirerande musikalitet och energi.


Nuala Kennedy - sång, flöjt
Irish Times beskriver henne som "En flöjtspelare och kompositör av anmärkningsvärd finess, orädd för det okända". Från Glasgow till Hawaii, The Yukon till Cape Cod, Kalifornien till Drogheda, är Nuala Kennedy en musikalisk äventyrare som är känd världen över för sin karakteristiska sång och sitt underbara flöjtspel. Nuala startade sin professionella bana i gruppen Fine Friday som hade sin bas i Skottland. Hon är nu tillbaka i på Irland efter några år i USA och har också en egen trio, Nuala Kennedy Band.

Datum / Tid

söndag, 5 augusti 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Porter Pelle

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad