Menu

FARA + Twelth Day

Göteborg

Porter Pelle
lördag, 3 november 2018 kl:19:30

FARA består av fyra musiker som står i spetsen för dagens skotska folkmusikscen: Jennifer Austin, Kristan Harvey, Jeana Leslie och Catriona Price. Med tre fioler och ett piano skapar de en intensiv och passionerad ljudbild, med starka influenser från deras uppväxt omgivna av musik från Orkneyöarna. Nu kommer de för första gången till Sverige med ett nytt album i bagaget!


Efter en nominering för årets "Up And Coming Act" på Scots Trad Music Awards 2015 och framgången för debutalbumet "Cross The Line" (2016), blev de nominerade till BBC Radio 2 Folk Awards "Horizon Award". Fara uppträdde också vid det prestigefyllda evenemanget i Royal Albert Hall 2017, och fick ett fantastiskt mottagande. Under 2017 vann Fara även "Preis der Deutschen Schallplattenkritik" (German Critics Choice Award) och nominerades till årets folkmusikgrupp på Scots Trad Music Awards.


De fyra rösterna i Fara utgör en färgstark blandning - där varje medlem bidrar med sin musikaliska personlighet. Men den starka fioltraditionen från Orkneyöarna, som de fyra musikerna växte upp med, är limmet som håller dem samman och centralt i deras olika musikaliska karaktärer.
Faras musik är en spännande upplevelse med livfulla arrangemang som är fulla av rika harmonier, energiskt fiolspel och ett drivande pianospel. De blandar egna kompositioner och traditionella låtar från Orkneyöarna och kompletterar med fantastisk sång.
Gruppens andra album "Times from Times Fall" släpptes i oktober 2018. Med albumet, som helt och hållet består av egna sånger och instrumentala spår, vill Fara hylla kulturen som inspirerade dem att bli musiker.


Med sig på turnén har de harpisten Esther Swift som tillsammans med Catriona Price utgör duon Twelth Day.

Datum / Tid

lördag, 3 november 2018 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Porter Pelle

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad