Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Nikki Lane

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West presenterar:
Nikki Lane
Support: The Modern Day Drifters
Pustervik - Göteborg
Tisdag 10 maj kl. 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Med senaste albumet ”All or Nothin’” tog Nikki Lane plats som en av de starkast lysande stjärnorna på den nya neo-outlaw-countryscenen tillsammans med namn som Daniel Romano, Sturgill Simpson, Lindi Ortega och Jason Isbell. Plattan är ypperligt producerad av Dan Auerbach från Black Keys som också bidrar som gitarrist, låtskrivare och duettpartner men albumets självklara huvudrollsinnehavare är Nikki själv. Med en röst marinerad i lika delar Wanda Jackson, tidiga Neko Case och Lucinda Williams visar hon i låtar som ”Right Time” (always the right time to do the wrong thing...), ”Sleep With a Stranger” och ”You Can’t Talk to Me Like That” att hon är lika kompromisslös som Johnny Cashs uppsträckta långfinger. Nikki Lane är den moderna countryrebellen personifierad och utstrålar allt det som gjort East Nashville till ett av de mest omtalade och hippaste områdena på den nordamerikanska kontinenten. En redan inflytelserik stilikon som driver vintagebutiken High Class Hillbilly i Inglewood, East Nashville när hon inte är ute på vägarna som den truckälskande turnerande outlaw-rebell hon varit sedan genombrottet (secondhandbutiker plundras längs vägen, där fynden sedan hamnar i butiken). Hon har turnerat med folk som Jenny Lewis och punklegenderna Social Distortion, varit en del av Willie Nelsons Heartbreaker Banquet-kvällar under SXSW, är bästa kompis med Butch Walker och JP Harris och tillhör samma unga Nashvillekrets Natural Child, Birdcloud och Promised Land Sound. På kommande albumet har Lane jobbat med Jonathan Wilson, den okrönte kungen av den pånyttfödda och vitaliserade Laurel Canyon-scenen som på senare år producerat Father John Misty, Conor Oberst och Dawes med stor framgång. Nikki Lane är nu över på sin första Europaturné, något vi längtat efter sedan ”All or Nothin’” stal våra hjärtan härom året.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-05-10 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Nikki Lane

Nikki Lane, Right Time på Spotify

All or Nothin'

Right Time

Nikki Lane, Gone, Gone, Gone på Spotify

Walk of Shame

Gone, Gone, Gone

Nikki Lane, Love's on Fire på Spotify

All or Nothin'

Love's on Fire