Angel Olsen

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West presenterar:
Angel Olsen
Support: Little Wings
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Söndag 23 oktober 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Missouris indiedrottning och psych-folkmusiker Angel Olsen har fängslat en hel musikvärld med sin distinkta röst och sina skarpsinniga texter sedan debutalbumet Halfway Home år 2012. Den 2 september släpper hon sitt tredje album MY WOMAN, som följs av en turné som når Pustervik den 23 oktober.

Angel Olsen är som 2000-talets version av Leonard Cohen inlindad i reverb. Hon är en drömmare som inte bara lyckas skapa ända in i hjärtat-melodier som ger oss alla tårsuddiga ögon. Hon lyckas dessutom skriva tidlösa och hoppingivande texter om ensamhet som får en att känna sig mindre ensam. När hon år 2014 släppte sitt andra album Burn Your Fire For No Witness via Bon Iver-bekanta bolaget Jagjaguwar bevisade hon för världen att hennes debutalbum varken var en slump eller en lyckträff, utan att hon faktiskt är det full-blown-geniet vi misstänkte att hon var. Det höll även den ansedda brittiska musikmagasinet NME med om och gav henne både goda vitsord och 9 av 10 i betyg.

Det omedelbara med Angel Olsen är hennes makalösa röst, en tidlöst vibrerande urkraft som sträcker sig från änglaviskande väsen till ett sårat vilddjur. Denna ofrånkomliga rösten guidar dig igenom fröken Olsens högst personliga melodier, innehållande en magiskt inneboende styrka som lämnar lyssnaren fullkomligt trollbunden, målös och förförd. Indie-folkdebuten ”Half Way Home” på lilla bolaget Bathetic Records från 2012 skvallrade om en exceptionell singer/songwriter-begåvning som var en av årets mest spännande nykomlingar och det dröjde inte länge innan förnämliga indielabeln Jagjaguwar (Bon Iver, Sharon VanEtten, Foxygen) signat Angel Olsen till sitt stall. Tidigare har Angel Olsen lånat sin stämma till Bonnie ’Prince’ Billy & The Cairo Gang, både på skiva och turnéer. Under året har Olsen turnerat enormt i eget namn och ryktet om denna säregna artist har vuxit ytterligare.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-10-23 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: