Menu

Tiger Army

Göteborg

Pustervik
onsdag, 30 november 2016 kl:19:00

Live Nation & KB West presenterar:
Tiger Army
Support: John Lindberg Trio
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Onsdag 30 november 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

TIGER ARMY
Högaktuella med sitt efterlängtade femte album, V •••–, är det genreöverskridande bandet från Kalifornien hetare än någonsin. Ledda av sångaren Nick 13 kommer bandet äntligen till Sverige! 28 november på Kulturbolaget i Malmö, 30 november på Pustervik i Göteborg och 1 december på Debaser Strand i Stockholm!

I think at this point were sort of beyond genre säger sångaren Nick 13 om bandets musik, vilket känns som en korrekt beskrivning. Även om det visserligen kan klassas som psychobilly så kan man höra element från olika genres och stilar - där grunden fortfarande är ett stadigt ben i punkscenen, som också gjort att Tiger Army blivit en global sensation.

Tiger Army är verkligen ett unikum i musikvärlden, som skapar nytt men där tankarna oftast förs till äldre artister och genres. För nya albumet V •••– har man influerats starkt av Roy Orbison, säger Nick 13:
Theres a real emotional darkness to his music, and that was something I latched onto pretty early. So I was listening to that alongside punk as a young kid

Utöver det kan man höra influenser från band som New York Dolls, Johnny Thunders & The Heartbreakers, The Ramones och Misfits. Men framför allt så hör man Tiger Army. Bandet har inte ändrat stil helt - de har snarare förfinat sin musik och blivit ännu starkare, både live och på skiva.

Nu längtar vi att få höra låtar från nya materialet och äldre låtar - i en energisk liveshow som bara Tiger Army kan leverera!

JOHN LINDBERG TRIO
Med ena foten i klassisk rockabilly och den andra i modern rockmusik har John Lindberg Trio – eller JLT helt enkelt – blivit en av Sveriges mest älskade liveakter.

Genom karriären har John Lindberg Trio breddat sitt femtiotalsinspirerade rockabilly-sound med influenser från bland andra Led Zeppelin, The Sonics, Steve Earle, The Beatles och The Fabulous Thunderbirds. Samtidigt tittar de ständigt framåt, med en stadig utveckling mot ett mer kontemporärt sound. Energiskt och med stora delar charm och nerv, det är i liveformat som John Lindberg Trio är i sitt esse. Självsäkert, närvarande och genomsyrat av kreativitet och oräddhet, ett lika klassiskt som modernt rockband som inte lämnar någon oberörd.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 30 november 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad