Menu

Black Mountain

Göteborg

Pustervik
onsdag, 26 oktober 2016 kl:19:00

Woody West & High Time presenterar:
Black Mountain
Support: Snowy Dunes
Pustervik - Stora Klubben
Onsdag 26 oktober 2016 kl 19.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Vancouverbördiga Black Mountains retrofyllda psychedelia-rock består av tunga 24-karats riff och coola vintagemelodier som ekar av ett sinnesvidgande sent 60-tal och storslaget tidigt 70-tal. Med dödsförakt kastar de sig ut i ringen, vilt svingande med klassiska rockstorheter som Black Sabbath, Velvet Underground, Led Zeppelin, Jefferson Airplane, Spacemen 3 och landsmannen Neil Young & Crazy Horse. En magnifik rockorkester som drivs av en snortajt mullrande rytmsektion, spöklika orgelljud, geniala riff och det hemliga vapnet i sångerskan Amber Webber och bandledaren Stephen McBeans säreget snygga stämmor.

Sedan samtida klassikern ”In The Future” och uppföljaren ”Wilderness Heart” har Black Mountain tillhört den exklusiva skara med namn som Dead Meadow, Wooden Shjips, Howlin’ Rain och Graveyard som legat till grund för senaste årens alla Psych Fester. Tidigare i år släpptes efterlängtade nya albumet ”IV”, som enligt bandet tidigt var tänkt att kallas ”Our Best Material to Date”. En sinnesvidgande häxbrygd av tung, retrofylld folk-blues-psykedelia-rock sätter dig i ett drömskt tillstånd som för dig bortom tid och rum till en alternativ framtid.

Detta neo-hippie-kollektivet har flera framgångsrika förgreningar i andra projekt som postrockpsychedeliska Pink Mountaintops (Stephen McBean), folk-electroindieduon Lightning Dust (sångerskan Amber Webber och Joshua Wells) och Destroyer (trummisen Wells). Under året har de spelat på Austin Psych Fest och Copenhagen Psych Fest och kommer tillbaka för klubbturné i Europa i höst.

Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 26 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

265kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad