Menu

Bob Hund

Göteborg

Pustervik
torsdag, 15 december 2016 kl:19:00

Klubb Instant presenterar:
Bob Hund
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Torsdag 15 december 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.30
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

När Bob Hund 2009 släppte ”Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk” var det bandets första studioalbum sedan ”Stenåldern kan börja” från 2001. De senaste sex åren har de med all önskvärd tydlighet visat att de är landets mest unika, angelägna och kreativa band. Av bara farten har de också lyckats återuppfinna sig själva och undersöka vad en rockorkester kan vara.

Bob Hund har sedan återkomsten bland annat auktionerat ut sina instrument, arrangerat sin egen Bob Hund-festival, skrivit och framfört musik till stumfilm och tagit över Malmö Opera för ett allkonstverk som sändes av SVT våren 2015. De har under samma tidsrymd hunnit släppa tre studioalbum, två EP, en rad singlar, ett livealbum och filmen ”Det dubbelexponerade gömstället” som både skildrade historien om detta säregna band och dess kreativa process.

Också musikaliskt har Bob Hund utmatat sig själva att tänja gränserna. Samtidigt som den unika kemi som bara kan uppstå i mötet mellan de sex bandmedlemmarna behållits intakt har Bob Hunds universum utforskats i jakt på nya ljudvärldar, nya berättelser. Resultatet är en svit musik som utan tvekan är det starkaste de skapat.

Bob Hund är ett band som inte bara vågar utsätta sig för osäkra situationer utan rentav tycks betrakta den laddning som då uppstår som ett värde i sig. Kanske själva poängen. En hållning som också gör bandet till något av det mest explosiva och oförutsägbara man kan se på en scen.

Thomas Öberg, Johnny Essing, Conny Nimmersjö, Mats Hellquist, Jonas Jonasson och Christian Gabel. Sex individer som inte passar in men som passar ihop. Tillsammans skapar de en egen värld där verkligenheten speglas i all sin vackra skevhet.

Bob Hund är aktuella med albumet ”Dödliga klassiker” som släpps 13 september

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

torsdag, 15 december 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad