Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Långfinger + Ian Person + The Fume

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Jonk.se & Club Slacker presenterar:
Långfinger + Ian Person + The Fume
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Fredag 7 oktober 2016 kl 21.00
På scen c:a 22.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren.

LÅNGFINGER – på scen 00.00
“Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge” skrev Violet Fane mitt under den brinnande industrirevolutionen, intet anande om att det var Långfingers tredje platta hon syftade på. Nu, sånär fyra år sedan sist, dimper ny orkestermusik av Långfinger ner i skivbackarna igen. Likt ett färskt inkassobrev på posten presenterar bandet nu den nya skapelsen ”CROSSYEARS”.

I början av 2015 skrapade Kalle, Victor och Jesper ihop sin arsenal av riff och textsnuttar och belägrade sig i dagarna tio ute i Welfare Sounds i de mystiska hamnkvarteren vid Nya Varvsallén. Nu, nästan ett år senare har det färdiga fonogramet äntligen bakats klart av Small Stone Records och är så jävla redo att avtäckas.

Skådeplats för detta spektakel är Göteborgs kulturhus nummero uno, Pusterviks stora scen. För att göra festen ännu festligare delas scenen med ingen mindre än självaste Ian Person och fuzzrävarna i The Fume.

Förrutom vinyl och modern compact disc kommer det dukas upp ett merchbord med ruskigt fräscha tischor. Väl mött rockers!

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/2QTIqO2L5Jnv9rNRFwUNbv

IAN PERSON – på scen 23.00
Som låtskrivare och gitarrist i banden Union Carbide Productions och The Soundtrack Of Our Lives är Ian Person en av Göteborgs största och viktigaste rockpersonligheter de senaste 20 åren.

Efter att The Soundtrack Of Our Lives bestämt sig att gå skilda vägar har den frenetiske låtmakaren Ian Person samlat på sig mängder med urstarkt material, plockat ihop ett eget drömband med musiker från stans alternativa scen och har tillsammans med bla producenterna Don Alsterberg Graveyard, Junip) och Per Stålberg/Olle Björk (Welfare Sounds) övervakan börjat spelat in en platta som planeras släppas under hösten 2016.

Influenser som Kurt Vile, My Morning Jacket och The War On Drugs går att höra genom ekon av klassisk rockhistorik, från en man vars musikaliska erfarenheter sträcker sig långt bortom de vildaste drömmar.

Första singeln Yo-Yos som släpptes i slutet på Augusti är en tidlös klassiker med sköna vibbar från den Amerikanska västkusts-rockens guldålder o den finner du här:

https://open.spotify.com/album/0AYpswczW78WLSJ3xpnnzZ

THE FUME – på scen 22.00
Lokomotivet, som startade i Lerum och senast sågs i Brasilien, tittar exklusivt ut ur studion för att testa några av deras nya rökare på något som inte är en docka eller har dött vid vägkanten. The Fume är lokomotivet som startade sin resa för evigheter sen i lilla Lerum o senast sågs i Brasilien. 2012 valdes The Hives dom som support på sin klubbturné o det ger er en ”liten” hint om hur högexplosiv den här trion är live. De har hunnit med fyra tysklandsvändor o spelat på diverse festivaler men debutfullängdaren ”Rocknroll aint a seasonal thing” kom chockerande nog först 2103.

Om ni frågar mig som följ the Fume från starten om varför debuten dröjde så länge så är anledningarna många! Dels så var de från början ett gäng snotty kids som hade talang men framförallt attityd o inte tänkte lyfta ett jävla finger för att nåt skulle hända. Dels har det varit diverse medlemsbyten även om hjärnan och frontmannen/gitarristen Filip Hartsner alltid har bestått. Att den gode Filip dessutom är en perfektionist utan dess like har säkerligen spelat in en hel del också! När jag frågar Filip om soundet på den klassiska svåra andra plattan som just nu spelas in får jag snabbt svaret ” Andra plattan.... jag väljer mer att se den som vår debutplatta. Det är så här The Fume ska låta!”

The Fume 2016 består av Filip Hartsner, Robin Ausberg & Martin Svensson.

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/4qGcKnS7iWoCI1na2R6PXL

www.jonk.se

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-10-07 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Ian Person

Ian Person, Bleeding Heart Daniels Demo på Spotify

Viva Hate-Tv series Soundtrack

Bleeding Heart Daniels Demo

Ian Person, Vi är Änglarna, stadens blod och själ på Spotify

Blåvitt Bäst i Sverige

Vi är Änglarna, stadens blod och själ

Ian Person, Highway of Light på Spotify

Exit: Highway of light

Highway of Light