Menu

Sam Outlaw + Molly Parden

Göteborg

Pustervik
söndag, 30 oktober 2016 kl:19:00

Woody West presenterar:
Sam Outlaw
Support: Molly Parden
Pustervik - Stora Klubben
Söndag 30 oktober 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Unge herr Sam Outlaw är en modern california cowboy som kallar sin musik SoCal country, sprungen ur västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop.

På den strålande debuten ”Angeleno” (släpptes i dagarna för Europa efter att ha hamnat högt på årsbästlistorna i amerikanska countrykretsar 2015), visar Sam Outlaw att han menar allvar av sin ambition att följa i fotspåren av legendariska countryröster som Emmylou Harris och George Jones.

Till sin hjälp under inspelningarna fanns ingen mindre än gitarrgeniet, mästerproducenten och legendariske artisten Ry Cooder som spelar på och producerat plattan ihop med sin son Joachim Cooder som också är trummis i Sam Outlaws band efter att sonen spelat upp lite demos för sin far.

Så med en gitarrlegend vid sin sidan och i producentstolen samt backad av ett all-star band som även innehåller namn som Bo Koster (My Morning Jacket), Taylor Goldsmith (Dawes) skapades så en modern SoCal country-klassiker.

Redan i öppningsspåret möter den soliga melodin det varmaste mariachiblåset den här sidan om Calexico, låten ”I’m Not Jealous” skulle kunna vara hämtad ur turnépolaren Dwight Yoakams honky-tonk-katalog och över hela platta vilar Gram Parsons helige ande.

Sam Outlaw lägger sig direkt till toppen av talanger på den nya generationens alternativa neo-country-outlawscenen med namn som Sturgill Simpson, Nikki Lane och Daniel Romano.

Klart nu att folkcountrypopartisten Molly Parden åker ihop med Sam Outlaw denna gången. Senast var det Molly Jensen som fanns vid Outlaws sida, den här gången får vi stifta bekanskap med den andra Molly. När Sam Outlaw gjorde succé under årets SXSW var det Molly Parden som stod för stämmorna. Hennes debutalbum Time Is Medicine kom 2011 och tidigare i år kom Epn With Me in the Summer som innehöll ljuvliga singeln Seasons of Love.

www.woodywest.com
Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 30 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad