Sam Outlaw + Molly Parden

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Woody West presenterar:
Sam Outlaw
Support: Molly Parden
Pustervik - Stora Klubben
Söndag 30 oktober 2016 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Unge herr Sam Outlaw är en modern california cowboy som kallar sin musik SoCal country, sprungen ur västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop.

På den strålande debuten ”Angeleno” (släpptes i dagarna för Europa efter att ha hamnat högt på årsbästlistorna i amerikanska countrykretsar 2015), visar Sam Outlaw att han menar allvar av sin ambition att följa i fotspåren av legendariska countryröster som Emmylou Harris och George Jones.

Till sin hjälp under inspelningarna fanns ingen mindre än gitarrgeniet, mästerproducenten och legendariske artisten Ry Cooder som spelar på och producerat plattan ihop med sin son Joachim Cooder som också är trummis i Sam Outlaws band efter att sonen spelat upp lite demos för sin far.

Så med en gitarrlegend vid sin sidan och i producentstolen samt backad av ett all-star band som även innehåller namn som Bo Koster (My Morning Jacket), Taylor Goldsmith (Dawes) skapades så en modern SoCal country-klassiker.

Redan i öppningsspåret möter den soliga melodin det varmaste mariachiblåset den här sidan om Calexico, låten ”I’m Not Jealous” skulle kunna vara hämtad ur turnépolaren Dwight Yoakams honky-tonk-katalog och över hela platta vilar Gram Parsons helige ande.

Sam Outlaw lägger sig direkt till toppen av talanger på den nya generationens alternativa neo-country-outlawscenen med namn som Sturgill Simpson, Nikki Lane och Daniel Romano.

Klart nu att folkcountrypopartisten Molly Parden åker ihop med Sam Outlaw denna gången. Senast var det Molly Jensen som fanns vid Outlaws sida, den här gången får vi stifta bekanskap med den andra Molly. När Sam Outlaw gjorde succé under årets SXSW var det Molly Parden som stod för stämmorna. Hennes debutalbum Time Is Medicine kom 2011 och tidigare i år kom Epn With Me in the Summer som innehöll ljuvliga singeln Seasons of Love.

www.woodywest.com
Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-10-30 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Sam Outlaw

Sam Outlaw, Keep It Interesting på Spotify

Angeleno

Keep It Interesting

Sam Outlaw, Ghost Town på Spotify

Angeleno

Ghost Town

Sam Outlaw, Love Her For A While på Spotify

Angeleno

Love Her For A While