Menu

Pascal + Pink Milk

Göteborg

Pustervik
lördag, 3 december 2016 kl:22:00

Klubb High Time presenterar:
Pascal + Pink Milk
Pustervik - Göteborg
Lördag 3 december 2016 kl 22.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren.

PASCAL
Efter fyra hyllade album tog Pascal en paus som nog blev lite längre än de tänkt sig (fem år) och de tre medlemmarna hann släppa många hyllade album med sina sidoprojekt (Skriet, Dödsfest och NEJ) under den tiden. Nu är de dock tillbaka och visar var skrammelskåpet ska stå med sitt femte album Revy, som släpps i början av oktober och har spelats in i den legendariska Hansastudion i Berlin.

Det finns något unikt och svårgreppbart hos den gotländska garagerocktrion Pascal. Samtidigt som de bär på en deppighet, vilar det alltid en sprudlande lekfullhet i grunden. Just därför sträcker sig deras musik åt både Joy Division-hållet, Bob Hund och The Cramps på samma gång. Inte för att vi egentligen borde jämföra dem med något annat. Pascal är Pascal och helt unika i sitt uttryck.

Pascal har försett Sverige med sin skramliga garagerock sedan debutalbumet Förbi Fabriken år 2006. Sedan dess har de hunnit med att göra covers på Judas Priest och Bruce Springsteen, släppa ett splitalbum (Allt det här, 2011) tillsammans med Mattias Alkberg, åka på turné med Bob Hund och göra två fullängdsalbum till; Galgberget (2008) och Orkanen närmar sig (2010). På den här skivan gör de en cover på Hurriganes I Will Stay (som i sin tur är en cover på The Lollipops Ill Stay By Your Side) som i Pascals version heter Forever. Efter nästan exakt fem års tystnad är det äntligen dags för nytt album igen. Dags för ljud. Dags för den där typiska Pascal-energin att omfamna oss.

PINK MILK
Pink Milk är en duo som spelar rock. De gillar rundgång, 80-tal och rökmaskiner. Bandet har inte funnits länge men har redan hyllats i England och Sverige av bland andra The Line of Best Fit, CLASH, DIY, BBC6, P3 och HYMN.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

lördag, 3 december 2016 kl: 22:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad