Menu

Nikki Lane

Göteborg

Pustervik
torsdag, 15 juni 2017 kl:19:00

Woody West presenterar:
Nikki Lane
Pustervik - Göteborg
Torsdag 15 juni 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Nikki Lane kommer med band!

Nikki Lane är den moderna countryrebellen personifierad, lika kompromisslös som Johnny Cashs uppsträckta långfinger. En stilikon som driver vintagebutiken High Class Hillbilly i Inglewood, East Nashville när hon inte är ute på vägarna som den truckälskande turnerande outlaw-rebell hon varit sedan genombrottet (secondhandbutiker plundras längs vägen, där fynden sedan hamnar i butiken). Nya albumet heter passande nog ”Highway Queen”, en ohämmad blandning av råa bluesgitarrer, självsäker vintage country-pop och starka, ärliga texter som är lika angelägen för fans av Lana Del Rey och Jenny Lewis som för Neil Young och Tom Petty publiken.

Genombrottet kom med Dan Auerbachproducerade ”All or Nothin’” med vilken tog Nikki Lane plats som en av de starkast lysande stjärnorna på den nya neo-outlaw-countryscenen tillsammans med namn som Sturgill Simpson, Margo Price och Robert Ellis.

Med en röst bourbonmarinerad i lika delar Wanda Jackson, tidiga Neko Case och Dusty Springfield visar hon varför hon hon blivit en av de ledande personligheterna ifrån East Nashville ett av de mest omtalade, hippaste och inflytelserika områdena på den nordamerikanska kontinenten på senare år.

Med ”Highway Queen” kommer ingen undgå Nikki Lane i vår, hon hyllas av Rolling Stone, NPR och the Guardian, hon har redan varit självklar stjärna på Willie Nelsons Heartbreaker Banquet-kvällar under SXSW, hon är bokad till prestigefyllda Primavera-festivalen, har turnerat med folk som Jenny Lewis och punklegenderna Social Distortion, är bästa kompis med Butch Walker och JP Harris och tillhör samma unga Nashvillekrets Natural Child, Birdcloud och Promised Land Sound. Denna sanna ”Highway Queen” och morderna vintage-country-rockstjärna tar Europa med storm i sommar.

www.woodywest.com
Woody West Facebook

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

torsdag, 15 juni 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad