Menu

Cordovas + Will Courtney

Göteborg

Pustervik
söndag, 5 mars 2017 kl:19:00

Woody West & Rootsy presenterar:
Cordovas + Will Courtney
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Söndag 5 mars 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Ålder 18 år

Ursprunget till den scen som idag beskrivs som Americana hämtar mycket av sin inspiration från kullarna i Laurel Canyon, LA, den rosa stugan The Band och Bob Dylan höll till i runt Woodstock, de jammiga nätterna The Allman Brothers lirade i Georgia och de musikliska utflykter Grateful Dead gjorde runt San Francisco mellan åren ’69-’71. En helig period som inspirerat otaliga musiker sedan dess. Nashvillegänget Cordovas spelade in sin debutplatta i Los Angeles 2011 men till synes obegränsad musikalitet och känsla för det musikaliska arvet känns det ibland som tiden stått stilla.

Med låtar som går direkt på knock och en stämsång man inte hört sedan 70-talet släppte projektet Cordovas en skiva helt själva 2012, ett album som få fick höra och ännu färre fick se live. De 1000 skivorna som trycktes sålde slut omedelbart på den en enda turné bandet genomförde och i de initierade americanakretsarna fanns många nyförälskade fans som med sorg förstod att det nya favoritbandet egentligen inte finns och att det förmodligen aldrig kommer bli ett band som man kan få uppleva och följa.

Men så helt plötsligt börjar ett rykte spridas om att det är ett Cordovas ute på de amerikanska vägarna igen och att ryktet säger att de är hysteriskt bra. Det visar sig att den tre år långa trädan bara har varit den tid som det musikaliska geniet och bandets ledare Joe Firstman behövt för att kunna bygga vidare och slutföra sin vision om Cordovas.

I början av 2017 kommer Rootsy Music att släppa Cordovas debutskiva på både vinyl och CD i hela Europa och i februari och mars tar bandet med sig redan Rootsy bekante Will Courtney som support för att erövra de skandinaviska musikälskarnas hjärtan! Håll i er!

Woody West Facebook
www.woodywest.com

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 5 mars 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

245kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad