Menu

Purling Hiss

Göteborg

Pustervik
söndag, 11 juni 2017 kl:19:00

Swell presenterar:
Purling Hiss
Pustervik - Lilla Klubben - Göteborg
Söndag 11 juni 2017 kl 19.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Purling Hiss

Mike Polizze är grundbulten i Purling Hiss bördiga från Philadelphia. Med 6 album utgivna sen 2009 spridda på bolag som Drag City, Mexican Summer och Woodsist har Mike Polizze varit en av de mest aktiva inom garage och psykscenen. Släng in ett par egensläppta CDRs, kassetter och singlar till detta. Tidigare var Mike en del i det lite tyngre Birds of Maya. Vill man lyssna in sig på hela katalogen är Spotify inte det bästa då långt från allt finns där. Youtube har mer i så fall. Otillgängligheten gentemot att alla fräcka kids kan bara uppfattas som provocerande charmig.

Musikaliskt samlar Purling Hiss influenser från massa olika håll; Nuggets-garage, shoe gaze, amerikansk Lo-fi osv osv. Lika filterlöst som en gammel röd Commerce-cigarett. Killen bara kör det han känner för vilket är en frisk fläkt i dagens klimat.

Första turnén genomfördes på initiativ av Kurt Vile som ville ha med Purling Hiss på sin turné 2010. Innan denna turné bestod bandet endast av Mike som spelat in tre plattor i sin hemmastudio. Senast Purling Hiss var i Göteborg var det tillsammans med Bleached och Night Beats på Pustervik.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 11 juni 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad