Menu

Waxahatchee + Allison Crutchfield

Göteborg

Pustervik
måndag, 25 september 2017 kl:19:00

Woody West presenterar:
Waxahatchee + Allison Crutchfield
Pustervik - Göteborg
Måndag 25 september 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Med Waxahatche är Katie Crutchfield en av pionjärerna inom den våg av alternativa och personliga indie-singer/songwriters som fått sitt genombrott de senaste åren, tillsammans med namn som Angel Olsen, Courtney Barnett, Mitski och Big Thief.

Waxahatche startade som Katie Crutchfields DIY-projekt men efter debuten ”American Weekend” växte projektet snabbt med Pitchforkhyllade ”Cerulean Salt”, ett album som låg högt över årsbästalistorna 2013 och som ledde till kontrakt med anrika alternativlabeln Merge (Arcade Fire, Conor Oberst, She & Him) som släppte minst lika hyllade uppföljaren ”Ivy Tripp” härom året vilken ledde till världsturné och spelningar på inflytelserika festivaler som SXSW och Way Out West och ihop med Kurt Vile och Sleater-Kinney.

Nya albumet ”Out in the Storm” sägs vara Crutchfields mest utelämnande hittills, både i låtskrivandet och personligen efter att perioden kring ”Ivy Tripp” innehåll ett svårt uppbrott från ett skadligt förhållande. Med styrkan och stödet från hennes band med systern Allison Crutchfield, Katherine Simonetti och Ashley Amwine, fann Crutchfield modet, viljan och självförtroendet att gå vidare.

Vid sin sida under inspelningen av kommande ”Out in the Storm” fanns även demonproducenten, teknikern och mixningsgeniet John Agnello känd från sitt jobb med alternativa legender som Dinosaur Jr och Sonic Youth och som på senare år framgångsrikt jobbat med namn som Kurt Vile och Phosphorescent, ett samarbete Crutchfield kallar livsavgörande för hennes musik.

”Out in the Storm” visar upp en nyfunnen spelglädje, en orädd låtskrivare med nyvunnet självförtroende och befäster Waxahatchees position som en av de ledande indie-singer/songwriters och röster på den amerikanska alternativa musikscenen idag.

Woody West Facebook
www.woodywest.com

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 25 september 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad