Menu

Shout Out Louds

Göteborg

Pustervik
torsdag, 26 oktober 2017 kl:19:00

Pustervik presenterar:
Shout Out Louds
Pustervik - Stora Klubben
Torsdag 26 oktober 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Idag släpper Shout Out Louds nya singeln ”Oh Oh” som är det första nya vi hör från bandet på hela fyra år. Singeln är hämtad från kommande albumet som har release senare i år. I samband med detta kan vi också tuta i tutan för en stor världsturné som sträcker sig över sommaren och hösten och gör tre nedslag i Sverige i oktober.

Det dröjde inte länge innan Stockholmsbandet Shout Out Louds började gå under epitetet Sveriges främsta indieband. Med ett antal omåttligt hyllade släpp under 00-talet blev gruppen en succé både på hemmaplan och utomlands – något som man såhär 17 år efter debuten fortfarande är. Få band har nämligen varit lika saknade på scenerna som världens bästa Shout Out Louds. Fyra år efter det senaste albumet ”Optica” har det äntligen blivit dags för Shout Out Louds att åter bege sig in i albumsvängen. Idag släpps bandets nya poppärla till singel ”Oh Oh”, och ett album är planerat att landa senare i år. I höst åker Shout Out Louds ut på en fullskalig internationell turné med tre stopp i Sverige och nytt material i ryggen.

Sedan ”Optica” har mycket hänt för medlemmarna i Shout Out Louds. Adam Olenius har släppt en solo-EP, Bebban Stenborg har släppt musik med bandet Astropol och Ted Malmros har varit aktiv med sitt projekt A Nighthawk. Trots medlemmarnas andra åtaganden har Shout Out Louds alltid legat och grott i bakhuvudet, och nu är tiden äntligen inne att åter släppa ny musik. Under inspelningarna har energi och känsla satts i fokus, vilket i sin tur har lett till att man på många sätt har hittat tillbaka till sitt ursprung. Merparten av albumet spelades in i en källare i Solna, och förutom ljuv indie resulterade inspelningssejouren även i att bandet påmindes om att de är ett band som älskar varandra, att spela tillsammans och att resten är rätt oviktigt. Det nya materialet är varmt, melankoliskt och låter precis så som Shout Out Louds ska.

Lyssna på singeln Oh Oh här:
https://open.spotify.com/album/5NmtM4BBRHQOoIuswBfwJ5

The Line of Best Fit (UK) - Song of the day

...a huge, harmony-drenched instant pop classic.”

https://www.thelineofbestfit.com/new-music/song-of-the-day/shout-out-louds-oh-oh

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.



Shout Out Louds
2024-09-14 19:30:00
Stockholm, Mosebacketerrassen

Datum / Tid

torsdag, 26 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad