Menu

Ron Sexsmith & Band

Göteborg

Pustervik
onsdag, 7 juni 2017 kl:19:00

KB West presenterar:
Ron Sexsmith & Band
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Onsdag 7 juni 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Ron Sexsmiths status som en av sin generations främsta singer-songwriters har aldrig ifrågasatts – och det med all rätt. Sedan debuten för över 20 år sedan har Sexsmith blivit hyllad, älskad och uppskattad av såväl musikindustrin som av fans världen över. Hans album rör sig i gränslandet mellan indie, pop och folk, och beskrivs ofta som fantastiska produktioner; föga överraskande sett till vilka namn han samarbetat med över åren: Daniel Lanois, Mitchell Froom, Tchad Blake, Ray Kennedy, Martin Terefe, Bob Rock, Jim Scott … Kanadensaren har också fått en oväntat stor fanskara bland riktigt stora artistnamn som Elvis Costello, Elton John, Paul McCartney, Feist och Steve Earle – där många av dem gjort covers på Sexsmiths låtar. Med all den erfarenheten är det alltså inte konstigt att Ron Sexsmith lärt sig ett och annat om hur man gör ett album.

Precis som en av sina största inspirationskällor Ray Davies är Sexsmith en unik låtskrivare som gång på gång lyckas extrahera livets djupare betydelse – även från de mest vardagliga aspekterna, och alltid på ett inspirerande sätt. På det nysläppta albumet The Last Rider, som blev soloalbum nummer 13 i ordningen, får lyssnaren uppleva kärlek som är både romantisk och bitterljuv, upplyftande och humoristiskt. Sexsmith bevisar att man som artist kan bli bättre med tiden, och det är med stor glädje vi välkomnar honom tillbaka till Göteborg igen!

www.kulturbolaget.se

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 7 juni 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad