Menu

Sam Outlaw

Göteborg

Pustervik
söndag, 9 juli 2017 kl:19:00

Woody West presenterar:
Sam Outlaw
Pustervik - Göteborg
Söndag 9 juli 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Nya albumet Tenderheart sköt direkt upp på svenska album-listans 14:e plats och recensenterna bjuder över varandra i betyg! Den enda invändningen som funnits på Sam Outlaws tidigare turnéer i Sverige är att vi längtat efter att få se honom med sitt fulla band. Nu är längtan över. För första gången kan Sam Outlaw ta med sig bandet för turné i Sverige. Så med fullt band och en ny hit-skiva kommer så klart ingen bli besviken. Vi är malliga och väldigt stolta att få fortsätta framgångssagan och presentera Sam Outlaw för 9 spelningar i Juli!

Sam Outlaw är värd större scener säger Håkan Steen i sin 4-plus recension i Aftonbladet. Vi håller med och vill dessutom lägga till att så kommer det bli! En sådan supertalang och dessutom skärpt artist som Sam Outlaw är gjord för att lyckas. Tenderheart är bara Sams andra skiva och sångerna på de båda är så genomgående starka att varje låt redan känns som klassiker.

En sak som gör Sam Outlaw än mer intressant är hans placering i nuet. Sam Outlaw är otvivelaktigt en country-artist. Mycket är retro i countryn 2017 och kläder och attityd andas ofta gamla tider. Sams musik är klassisk men han tillhör inte bakåtsträvarna. Vi vågar tvärtom påstå att Sam Outlaw är den modernaste och mest radikala country-artisten som finns just nu. I en tid av stora förändringar och polarisering har Sam placerat sig långt ut på skalan som vill se en fortsatt förändring av samhället i progressiv riktning. Sam är långt ifrån den stereotypiska macho-man både den mer kommersiella countryn och exempelvis outlaw-countryn svämmat över av och det är uppenbart att han trivs bäst i band där både tjejer och killar får plats. Sam Outlaw kan beskrivas som en mjukis, men det är en stenhård sådan. Johan Lindqvist skriver i sin recension i GP att Sam Outlaw har själv konstaterat att han inte är intresserad av några tuffa bad boy-attribut utan ser sina softa, väl genomarbetade sånger som en motreaktion till den stelbenta, konservativa machokultur som drar sin sista suck hela vägen upp i Vita huset. och ger Tenderheart ? i betyg.

Så vi välkomnar Sam Outlaw och hans band till sommar-Sverige med sin lika soliga som genomvarma SoCal-Country!

Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton. - Av Håkan Steen, Aftonbladet

»Tenderheart« tydliggör ånyo Outlaws styrka: hans utsökta låtskrivarförmåga. - Av Tony Ernst, Sonic Magazine

Det finns några nedtonade spår på den här skivan som är förbluffande starka i all sin missvisande anspråkslöshet att man hämtar efter andan. - Av Johan Lindqvist, GP

Exceptionally serene and pleasing, Tenderheart is easy to get lost in. - Av NPR

Woody West Facebook
www.woodywest.com

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.



Sam Outlaw
2024-04-23 21:00:00
Stockholm, Nalen – Stora Salen, Stockholm



Sam Outlaw
2024-04-24 19:00:00
Göteborg, Pustervik

Datum / Tid

söndag, 9 juli 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

265kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad