Menu

Husky

Göteborg

Pustervik
söndag, 1 oktober 2017 kl:19:00

Woody West presenterar:
Husky
Support: Jordan Klassen
Pustervik - Göteborg
Söndag 1 oktober 2017 kl 19.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Den dynamiska folkindiepopduon Husky består av kusinerna Husky Gawenda och Gideon Preiss från Australien där de vuxit upp med en gemensam kärlek till musik, låtskrivande, surfing och klassisk FM rock från sena 60-talet och tidiga 70-talet.

Deras debut ”Forever So” var ett ambitiöst verk där deras välskrivna folkpop elegant vilade mot samma lummiga Laurel Canyon-folk som Crosby, Stills, Nash och gled fram över samma brusiga surfpop som Beach Boys sysslade i sin mest psychedeliska period. Albumet mixades av Noah Georgeson som är känd för sitt jobb med Devandra Banhart och Johanna Newson. Husky blev Sub Pops första australienska artister och när ”Forever So släpptes jämfördes bandet med folkindiestorheter som Fleet Foxes, Grizzly Bear och Midlake.

Uppföljaren ”Rucker’s Hill” etablerade dem som en av Australiens populäraste indieartister, singeln ”I’m Not Coming Back” blev deras största succé hittills och de har turnerat med namn som Gotye, Devandra Banhart och Noah and the Whale.

I sommar släpps nya ”Punchbuzz”, ett album influerat och inspirerat av ett år i exil i Berlin vilket lett till ett mer renodlat indie rock sound genom en atmosfärsik ljudvärld, mörkare texter och tyngre melodier utan att förlora bandets identitet. Inspelat i Australien, vilket var viktigt för duon efter tiden i Berlin. Första singeln ”Late Night Store” blev omedelbart en hit med över 2 millioner lyssningar via Spotify och följdes upp med en slutsåld turné i hemlandet. ”Punchbuzz” omfamnar fortfarande den rock de vuxit upp med från FM-rockens glansdagar men influeras lika mycket av sin samtida indierockscen och influeras mellan allt från Fleetwood Mac till The National.

”Punchbuzz” släpps fredagen 2 juni.

Woody West Facebook
www.woodywest.com

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 1 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad