Menu

Pale Honey

Göteborg

Pustervik
fredag, 17 november 2017 kl:21:00

Klubb Instant presenterar:
Pale Honey
Support: Midnight Sister (US) + Patrik Wennberg
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Fredag 17 november 2017 kl 21.00
På scen c:a 22.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren.

Pale Honey på turné i höst med nytt album i bagaget

Två år har passerat sedan Göteborgsbaserade Pale Honey släppte sitt kritikerrosade, självbetitlade och P3 Guld-nominerade debutalbum. Nu är bandet redo att släppa ifrån sig en efterlängtad uppföljare; ett 10 spårs-album som kommer att släppas den 29 september, därefter åker de ut på en höstturné med premiär i Danmark den 27 oktober.

De två första singlarna från det kommande albumet har redan spelats flitigt på P3, och har visat bandets musikaliska bredd, dels med “Real Thing” - en explosiv gitarrdriven käftsmäll, och “Why Do I Always Feel This Way” - en finstämd popballad med svajiga synthar som skapat en än högre förväntan av hur det nya albumet kommer att låta. Dessutom släpper Pale Honey i början av juni en cover av ABBAs “Lay All Your Love On Me”, en tolkning där bandet låtit sin egna lekfullhet ta plats, i sann Pale Honey-anda.

I mars 2017 gjorde bandet en exklusiv klubbturné, med bland annat en spelning på Debaser Strand i Stockholm som DN recenserade med en 4:a och orden “Efter internationella hyllningar och därpå följande Europaturnerande har Pale Honey också en scensäkerhet som står över enstaka smådetaljer… Känslan är att detta bara är början.”

Ett efterlängtat och hype:at albumsläpp vore inte komplett utan en efterföljande albumturné, varför bandet i höst åker ut på vägarna i Sverige och Norden. Dessutom är live ett utav de bästa sätten att uppleva Pale Honey. De säger själva “att spela ute är det allra bästa med få hålla på med musik. Då får vi leva ut liksom allt det vi känner. Det är alltid svettigt, men så roligt samtidigt att vi ibland inte kan hålla oss från att börja skratta av ren extas. Vi längtar så mycket efter att få komma ut och spela för den nya skivan. Förvänta er energi, bus och såklart koklockor.” Live uppträder Pale Honey som trio, med bandets producent Anders Lagerfors som förstärkning.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 17 november 2017 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad