Menu

Mattias Alkberg

Göteborg

Pustervik
lördag, 30 september 2017 kl:18:00

Frihamnen Event & United Stage presenterar:
Mattias Alkberg
Pustervik - Göteborg
Lördag 30 september 2017 kl 18.00
På scen c:a 19.30
Öppet till 03.00
Ålder 18 år

Support: David Väyrynen och Sara Parkman
DJ: Annika Norlin (Säkert! / Hello Saferide) och Po Tidholm

Mattias Alkberg på höstturné!

I höst släpps Mattias Alkbergs nya album Åtminstone artificiell intelligens (Teg Publishing). Hans tjugosjunde i ordningen. I samband med det ger han sig ut på en omfattande turné.

Mattias Alkberg är född 1969 och bosatt i Luleå. Han är låtskrivare, artist och författare.

Varje år ger Alkberg ut minst ett nytt album eller bok, och han är nästan alltid aktuell för turné. Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Inför detta intar han dubbla positioner: han välkomnar katastrofen men gör det med ett envetet motstånd. Han ger sig aldrig när det kommer till att ge upp ännu en gång.

Alkberg var sångare och gitarrist i The Bear Quartet som skivdebuterade 1992, samma år publicerades hans första diktsamling “Separerade ägg”. På senare tid är han framförallt känd för sina soloalbum, sin lyrik och som frontman i punkbandet Södra Sverige.

Sammanlagt har han gett ut 8 böcker, 27 album och 26 EPs i eget namn och med The Bear Quartet. “Anarkist” (2011) är en skiva och en 100-sidig bok, en samling bestående av tidigare publicerade krönikor, recensioner och annat. Albumet “Mattias Alkbergs Begravning” (2013) var också en föreställning som sattes upp på Dramaten i Stockholm och blev en konsertfilm på SVT. Det elektroniska albumet “Personer” (2015) spelades in på Ingmar Bergman-gårdarna på Fårö, och blev även den en turnerande föreställning, med såväl dansare som extramusiker. “Ingen sömn på Stengatan är en låt på Personer som blev en kortfilm om nattarbetare i Luleå i regi av Clara Bodén. Filmen har visats på flera filmfestivaler i Norden och Sydkorea. Hösten 2016 släpptes “Ön”, hans sjunde diktsamling som följdes av en tre månader lång musik- och poesiturné i hela Sverige.

Alkberg har fått stipendium av Svenska Akademien 2004 och 2015, och bland annat tilldelats Rubus Arcticus, Rörlings stipendium, VK:s kulturpris, och Stig Sjödin-priset.

I höst släpps Mattias Alkbergs nya album Åtminstone artificiell intelligens. Hans tjugosjunde i ordningen. I samband med det ger han sig ut på en omfattande turné vars första datum offentliggörs idag.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.



Mattias Alkberg
2024-05-24 19:00:00
Göteborg, Pustervik



Mattias Alkberg
2024-08-03 18:00:00
Linköping, Skylten, Linköping

Datum / Tid

lördag, 30 september 2017 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

285kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad