Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 21:00

Ian Person + Valter Nilsson + Victor Furbacken

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Jonk.se presenterar:
Ian Person + Valter Nilsson + Victor Furbacken
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Fredag 7 juli 2017 kl 21.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år med biljett, 20 år på dörren.

Ibland har man som arrangör en otroligt tur med timingen, vilket såklart är A och O för att få till en riktigt bra klubbkväll! När man fick nys om att dessa tre Göteborgsprofiler släpper både album samt singlar med bara någon veckas mellanrum blev målet direkt att få sätta upp en härlig trippel-release-kväll på Pustervik, och efter mycket trixande blir det nu av!

IAN PERSON – på scen 00.00
De senaste 20 åren har den talangfulla Ian Person varit en av Göteborgs största och viktigaste rockpersonligheter. Han startade sitt första band redan som elvaåring och har sedan dess som låtskrivare och gitarrist inspirerat otaligt många musiker runtom världen med sina band The Soundtrack Of Our Lives och Union Carbide Productions.

Sedan The Soundtrack Of Our Lives bestämt sig att gå skilda vägar har Ian Person samlat på sig mängder med urstarkt material och plockat ihop ett eget drömband med musiker från stans alternativa scen. Tillsammans med producenterna Don Alsterberg (Graveyard, Junip) och Welfares egna Per Stålberg/Olle Björk har Ian börjat spelat in nytt material.

Resultatet är “Exit: Highway Of Light” som släpps på Welfare Sounds & Records! Det här är ett album fullspäckat med låtar av en man vars musikaliska erfarenheter sträcker sig långt bortom dina vildaste drömmar. Eller som Ian säger med egna ord: “En slags musikalisk tidlös bergochdalbana som samtidigt balanserar på en rakkniv.”.

VALTER NILSSON AND THE HURT FEELINGS – på scen 23.00
Det luktar gammal soul, man kan ana en ung Tom Waits och när det river till hör man Bruce Springsteen i bakgrunden.
Med orgelns långsamma leslie, de släpiga trummorna, stämsången och hans hesa röst, lyfter han musik med rötter från 70talets Nashville till en ny nivå. Han tar den hit nu. Han gör den till Göteborgs. Han gör den till sin. För i Valters musik finns det inga ursäkter!

Valter Nilsson är en låtskrivare och producent, men framför allt är han sångare och gitarrist. I över tio år har han spelat på Göteborgs klubbscen i eget namn. För tre år sedan släppte han debutalbumet Alcoholic Vervet Monkeys.
Nu är det dags igen. Uppföljningen är på väg i form av ett nytt album, ett nytt band och ett mognare sound.

VICTOR FURBACKEN – på scen 22.00
Nu är Victor Furbacken aktuell med nytt solomaterial. Efter den mycket uppskattade EP:n In the Rain, ett projekt som även fick mycket lovord för fina liveframträdanden, följer Göteborgsmusikern och låtskrivaren nu upp med ytterligare en singel. I samband med releasen av låten får vi höra Victor spela på Club Slacker fredagen den 7e juli.

Att växa upp med två modersmål, i både Frankrike och Sverige har lett till en hel del annorlunda erfarenheter för Victor Furbacken. Det är en bakgrund som han återkommande öst ur som källa till kreativ energi.

Resultatet av hans tvåspråkighet och allmänna nyfikenhet på olika perspektiv har satt en tydlig prägel på både hans eget musicerande och de sammanhang där han genom åren figurerat och ständigt fortsätter att figurera som musiker. Franska Trion, i synnerhet kanske, men även Truls Mörck, Hästpojken, Stefan Sundström, är bara några av de sammanhang där han som basist bidragit till att skapa spännande konstellationer och inspelningar. I sin egen sfär, med det egna skrivandet, känns han redan tydlig i sitt uttryck och sound. En musiker som trivs bäst med att befinna sig i en ständig musikalisk utveckling och inte räds att pröva nya vägar.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-07-07 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Ian Person

Ian Person, Bleeding Heart Daniels Demo på Spotify

Viva Hate-Tv series Soundtrack

Bleeding Heart Daniels Demo

Ian Person, Vi är Änglarna, stadens blod och själ på Spotify

Blåvitt Bäst i Sverige

Vi är Änglarna, stadens blod och själ

Ian Person, Highway of Light på Spotify

Exit: Highway of light

Highway of Light