Menu

Shabazz Palaces

Göteborg

Pustervik
måndag, 9 oktober 2017 kl:19:00

FKP Scorpio presenterar:
Shabazz Palaces (US)
Pustervik - Göteborg
Måndag 9 oktober 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Den hyllade, amerikanska hiphopduon Shabazz Palaces är aktuella med två nya skivor - ”Quazarz: Born on a Gangster Star” och ”Quazarz vs The Jealous Machines”. Med dem i ryggen kommer duon till Pustervik för en efterlängtad konsert 9 oktober.

Bakom den experimentella hiphopduon Shabazz Palaces står Ishmael Butler (Digable Planets) och multinstrumentalisten Tendai ”Baba” Maraire. Efter två egenutgivna EP:s 2009 fullängdsdebuterade de med monumentala ”Black Up” 2011. Med sitt gränsöverskridande anslag hamnade ”Black Up” högt upp på årsbästalistorna hos bland andra Pitchfork, Mojo och Gorilla vs. Bear.

Då Shabazz Palaces 2014 släppte den ambitiösa uppföljaren ”Lese Majesty” hyllades de på bred front som hiphopens framtid. Och nu är duon alltså både aktuella med två nya album och en Göteborgsspelning.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 9 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

185kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad