Menu

Sam Outlaw & Band

Göteborg

Pustervik
söndag, 29 oktober 2017 kl:19:00

Woody West presenterar:
Sam Outlaw & Band
Support: Michaella Anne
Pustervik - Göteborg
Söndag 29 oktober 2017 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Den moderna Californiacowboyen Sam Outlaw gjorde härom året storslagen debut med hyllade plattan ”Angeleno”, ett av de starkaste countryalbumen på senare år. Ett album dränkt i solsken, västkustens countrymusik och myter med klassiska ekon av allt från stekhet ’60s Bakersfield honky-tonk till lummig ’70s Laurel Canyon singer/songwriterpop i något som upphovsmannen själv valt att kalla SoCal country.

På aktuella uppföljaren ”Tenderheart” blottar Outlaw sitt hjärta öppet och visar upp en låtskrivarbegåvning långt bortom det vanliga. Här hamnar låtar som ”Bottomless Mimosas”, ”Trouble” och ”Two Broken Hearts” i samma omkörningsfil som ”Peaceful Easy Feeling” och ”Tequila Sunrise” och det blir tydligt att trots ett mjukt hjärta besitter Outlaw en vilja av stål. Med kompromisslös beslutsamhet skriver Outlaw tidlösa countrypopmelodier gjorda för att bli framtida klassiker på den amerikanska FM-radion bredvid likväl Gram Parsons och George Jones som Tom Petty och Ryan Adams.

Sommarens efterföljande Skandinavienturné där Sam Outlaw äntligen backades av ett makalöst liveband var en enda lång succé för fulla hus. Som en direkt följd av succén återvänder Sam Outlaw och hans band redan i höst och lägger sig direkt i toppen av talanger på den nya generationens alternativa neo-country-outlawscenen med namn som Sturgill Simpson, Margo Price och Daniel Romano.

Sam Outlaw växte upp med Beatles och agerar tydligt på den här sidan av Ryan Adams (för övrigt stort Outlaw-fan). Musiken bottnar minst lika mycket i Eagles, Tom Petty och Chris Isaak som i George Jones och Dolly Parton. - Håkan Steen, Aftonbladet

»Tenderheart« tydliggör ånyo Outlaws styrka: hans utsökta låtskrivarförmåga. - Tony Ernst, Sonic Magazine

Det finns några nedtonade spår på den här skivan som är förbluffande starka i all sin missvisande anspråkslöshet att man hämtar efter andan. - Johan Lindqvist, GP

Exceptionally serene and pleasing, Tenderheart is easy to get lost in. - NPR

”Outlaw doesnt deliver six-pack sagas, instead he offers Bottomless Mimosas as a morning pick-me-up.” - Mojo

Woody West Facebook
www.woodywest.com

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 29 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad