Menu

OMD

Göteborg

Pustervik
tisdag, 6 februari 2018 kl:19:00

KB West presenterar:
OMD + support
Pustervik - Göteborg
Tisdag 6 februari 2018 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

På en grundskola i Meols vid Merseyside i England för snart 40 år sedan träffades två pojkar, som när de nådde tonåren skulle bli gitarrtrötta till den grad att de letade sätt att uttrycka det på i olika band innan de fann det i varandra. Andy McCluskey och Paul Humphreys har känt varandra i många långa år, väldigt mycket av den tiden har gått åt att skapa musik tillsammans i det pionjärande bandet Orchestral Manoeuvres in the Dark, känt för världen som OMD. 2018 åker de på turné som duo svänger förbi Pustervik i Göteborg!

Med sitt 13:e album The Punishment of Luxury fastslog OMD i september 2017 en sanning musikvärlden i stort redan vet om: inte bara är bandet ett av de viktigaste i synthens och den elektroniska musikens historia, det är även ett av de mest stilbindande överhuvudtaget. Även nu, elva år in i återföreningen efter uppbrottet tio år desförinnan och tre decennier in i karriären, fortsätter OMD jobba på deras grundrecept och utvecklas i takt med hur tiden och musiken förändras: albumet skrevs, spelades in, producerades, mixades helt av McCluskey och Humphreys, och låter som ett band i högform.

Efter en hyllad turné under 2017 omformar OMD sin liveupplevelse för nästa runda, genom att fokusera på bandets rötter: över tio spelningar i åtta europeiska länder återvänder McCluskey och Humphreys till att spela på samma sätt som de gjorde på debutspelningen hos Eric’s Club i hemstaden Liverpool, bara de två och de teknologiska underverk till instrument de använde till att skapa epokdefinierande och futuristiska poplåtar.

kulturbolaget.se

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

tisdag, 6 februari 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad