Menu

Jason Isbell and the 400 Unit + Lindi Ortega

Göteborg

Pustervik
söndag, 17 juni 2018 kl:19:00

Woody West Lördagsklubb! presenterar:
Jason Isbell and the 400 Unit
Support: Lindi Ortega
Pustervik - Stora Klubben - Göteborg
Söndag 17 juni 2018 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år

Jason Isbell fick sitt stora genombrottet med sparsmakade mästerverket ”Southeastern” som släpptes 2013. Ett album som med hjälp neo-outlaw-countryscenens mästerproducent Dave Cobb och en nyfunnen nykterhet tar tag i gamla demoner och jakten på återupprättelse efter ett redan hårt liv som turnerande. Kritikerhyllade ”Southeastern” gav Isbell utmärkelserna årets artist, årets låt och årets album vid American Music Awards.

Samarbetet fortsatte på uppföljaren ”Something More Than Free” , vilken blev en enorm succé och gjorde Jason Isbell till en av vår tids största americana-artister. Plattan gick rakt in som nummer 1 på Billboards listor över rock, folk och country och kröntes med en Grammy för Best Americana Album 2015.

I somras kom nya ”The Nashville Sound” inspelad i legendariska RCA Studio A i Nashville, återigen med genialiske Dave Cobb i producentrollen och för första gången sedan albumet ”Here We Rest” från 2011 är det undertecknat som Jason Isbell and the 400 Unit. Bandet består, precis som på ‘Something More Than Free’, av Derry deBorja (keyboards), Chad Gamle (trummor), Jimbo Hart (bas) och Sadler Vaden (gitarr).

Jason Isbell startade egentligen sin karriär som 22-åring supertalang i sydstatsrockarna Drive-By Truckers innan han 2007 lämnade bandet för att ge sig på en solokarriär. Efter debuten ”Sirens of the Ditch” gav sig Isbell ut på vägarna uppbackad av ett nykomponerat band - The 400 Unit - och åren fylldes av över 200 spelningar om året. Ett slitsamt liv och självdestruktiv period följde men tack vare nyfunnen kärlek och nykterhet kom Jason Isbell and the 400 Unit tillbaka starkare än någonsin.

Genom åren har Isbell blivit en kär Sverigevän med utsålda succéspelningar och konserter på Berns, Pustervik och Münchenbryggeriet samt framgångsrika festivalframträdanden på Rootsy Rolling Revue och Way Out West, så det är med stor glädje vid ser fram mot nytt besök redan i juni 2018.

Woody West Facebook
www.woodywest.com

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 17 juni 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad