Menu

Gabriel Kelley

Göteborg

Pustervik
torsdag, 15 februari 2018 kl:19:00

Gabriel Kelley
Pustervik - Göteborg
Torsdag 15 februari 2018 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Med en röst som karakteriseras av eftertänksamhet och en lyrik som är såväl suggestiv som rättfram har Gabriel Kelley från Nashville på kort tid blivit en av Sveriges mest omhuldade artister inom americana-genren – en ung man som spelar folkmusik av den gamla skolan. Han återvänder till Pustervik och trakterna där han som tonåring startade sitt spännande musikliv med ny singel och nytt album i bagaget.

”Hitta den musiken som gör att dina nackhår reser sig. Det var detta kloka råd som en musiklärare gav Gabriel Kelley när folksångaren från Georgia var blott en tonåring som fortfarande var i färd med att upptäcka glädjen i musik, att utveckla sin egen smak och att sakta förstå att han kunde göra mer än att bara spela med till sina favoritlåtar. Dessa ord har allt sedan dess blivit Kelleys livsmål inte bara som entusiastisk lyssnare utan även som den singer-songwriter han blivit, en som skriver från hjärtat och strävar efter att komma i kontakt med sin publik på en djup, personlig nivå.

Denna mission har tagit honom runt jorden: Från familjens farm i lantliga Georgia, till musikskola i Lerum utanför Göteborg, från en framgångsrik karriär som låtskrivare i Nashville till klubbar i nästintill varenda stad i USA. Vi har sett honom i ”Jills veranda”, ”Musikhjälpen” och snart sagt varenda morgonprogram på svensk TV, likväl som han varit support för artister som Jerry Williams, Jill Johnson och Bo Kaspers Orkester, och förstås turnerat flitigt under eget namn.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

torsdag, 15 februari 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad