Menu

Thomas Liedström & Co

Göteborg

Pustervik
lördag, 3 mars 2018 kl:19:00

Pustervik presenterar:
Thomas Liedström & Co.
Pustervik - Göteborg
Lördag 3 mars 2018 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 03.00
Ålder 18 år

Liedström & Co

I oktober kom Thomas Liedströms debutplatta ”Kapitel 8”. Det är just där han befinner sig idag förutsatt att skissen på 12 kapitel håller. Responsen från media har varit god. Låten ”I Union” gick till final i P4 nästafinal i somras och”Snälla Tina” gick upp på 35:e plats på Sveriges lilla radiolista, ”The Swedish independent Chart” i november.

Liedström, låtskrivare, poppoet gör efter en långpromenad och en spännande resa som bandartist och musikbranschsnubbe äntligen solodebut. Efter att ha pausat musiken och låtskrivandet en massa år i förmån till kultur- & upplevelsebranschjobb är han tillbaka på scenen igen. Ett svart hålrum fylls äntligen ut. Han har saknat kreativiteten runt text & musikskapande, nerven och uttrycket på scenen och mötet med publiken. Tonen är svensk. Stilen är vuxen pop, eller som Thomas själv säger om sitt skrivade ”poppoetiskt”. 10 låtar finns med på debutalbumet som bla producerats av Magnus Ugglas kapellmästare Martin Hedström.

Thomas har gedigen artist- & musikbranschkarriär bakom sig. Som låtskrivare och sångare i olika band har han en egen 12:e-placering på svenska topplistan. Har spelat med Jack Vreeswijk i några år... har haft hur många spelningar som helst, högt och lågt. Kul tycker han själv att ha lirat förband till både Ebba Grön & Phil Lynott när det begav sig. Annat kul... promotat Laleh, varit labelmanager för Carola och Sator, pratat musik med Astrid Lindgren, gjort Winnerbäcks turnéproduktion, Intervjuat Tommy Ramone i New York på Chelsea hotel, Jobbat i samma team som Thåström med punkfilmen ”Tjenare kungen” som punkcoach etc.

”& Co” kommer att på Pustervik förutom Liedström själv bestå av; Gitarr, Johnny Gustafsson. Bas, kör Magnus Andersson. Orgel, Oliver Bernard Östbäck. Trummor, Tobias Wiik. Kör, percussion Ninna Westerholm.

Priser/utmärkelser

12:e plats med ”Vår Stad” på svenska topplistan

35: plats med ”Snälla Tina på The Swedish Independent Chart, november 2017

P4 Nästa, final, Juli 2017
3 guldskivor som label manager
1 guldbagge, regi Ulf Malmros(medhjälp till… för-regi huvudroller)
Årets kulturperson i Skaraborg

Mer info finnes på facebook @liedstrompoppoet och på www.liedstrompop.se

Förband blir det också… eller rättare sagt en förpoet.
Lovisa Eklund är estradpoet, konstnär och bibliotekarie som framför humoristiska, berättande texter på temat CV, yrkesliv och arbetsmarknad. Hon har tidigare varit finalist i Svenska mästerskapen i poetry slam samt uppträtt på bl.a. Hultsfredsfestivalen, Arvikafestivalen och Malmöfestivalen--

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

lördag, 3 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad