Menu

Lee Scratch Perry & Mad Professor

Göteborg

Pustervik
tisdag, 3 april 2018 kl:19:00

Luger presenterar:
Lee Scratch Perry & Mad Professor
Pustervik - Göteborg
Tisdag 3 april 2018 kl. 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

Lee ”Scratch” Perry [JAM] & Mad Professor [GUY]

Få namn kan sägas vara lika inflytelserika inom dubgenren som Lee ”Scratch” Perry och Mad Professor. Vid det här laget har de samarbetat på omkring tio album, och fortsätter att vara en drivande kraft i genrens utveckling. När två legendarer slår sina huvuden ihop kan det inte bli annat än starkt, vilket vi bland annat fick uppleva på duons senaste Stockholmsbesök på Kägelbanan som fick flyttas upp från Fasching på grund av det stora intresset. Nu kan vi meddela att Lee ”Scratch” Perry och Mad Professor återvänder till Sverige för ytterligare två gemensamma uppvisningar – 3 april på Pustervik i Göteborg och 4 april på Babel i Malmö. Biljetterna är släppta!

Neil Fraser – som Mad Professor egentligen heter – fick smeknamnet Mad Professor som barn då han ständigt gillade att experimentera med elektronik. Det intresset har han minst sagt fortsatt med, och var instrumentell i att föra dubgenren in i den digitala tidsåldern. Hans unika syn på produktion kan höras både på egna giv och på album av inflytelserika grupper som Massive Attack och Sade. 81-årige Lee ”Scratch” Perry är dubens kanske mest inflytelserika artist, och utan de banbrytande experiment som utfördes i hans Black Ark Studio under 1970-talet hade genren aldrig sett ut som den gör idag. Med mängder av inspelningar på sitt samvete håller sig Lee ”Scratch” Perry ständigt aktuell, och släppte senast förra hösten nytt tillsammans med Subatomic Sound System.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

tisdag, 3 april 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Festival

Kostnad

390kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad