Menu

Kai Martin & Stick!

Göteborg

Pustervik
söndag, 1 april 2018 kl:19:00

Pustervik presenterar:
Kai Martin & Stick!
Pustervik - Göteborg
Söndag 1 april 2018 kl 19.00
På scen c:a 20.00
Öppet till 02.00
Ålder 18 år

KAI MARTIN & STICK ! 40 ÅR 1 APRIL

1 april 1978. Nej, det var inget skämt då Kai Martin & Stick! bildades ur punkens urkraft och energi. Bandet skaffade sig snabbt en profil. Blev inledningsvis en av de tonstarka i nya vågen i Göteborg, för att krångla sig ur den trånga punkuniformen och lagom till första singeln. ”Binder min tid”/”Jag dansar inte”/”Försent (aldrig försent)” 1979 var ett spretigt, energistint exemplar vinyl i den nya popen i Sverige.

Men Kai Martin & Stick! ville mer. Lagom till första albumet ”Biomusik” 1980 hade tempot dragits ner, pretentionerna ökat med ambitionerna och utan att förlora energin ståtade bandet med profilstark, stolt postpunk.

Singeln ”Man ska vara som ett vilddjur i år”/Blått ljus” blev hyllad både av press och publik. ”Vilddjur” blev snabbt gruppens signaturmelodi när den kom 1981. Andra albumet ”Röd plåt” blev en manifestation för svensk postpunk. Albumet ”Simmarna” (1983) befäste Kai Martin & Stick! som ett band som osvikligt verkade i den, för tiden, nya traditionen, men på sitt eget vis. Fjärde albumet ”Uppståndelse!” (1985) kunde ha blivit Kai Martin & Stick!:s svanesång. Men comebacken 2013 gav en dos energi i form av publik respons och inspiration.

2016 kom det omtumlande albumet [utan titel], bandets femte. Stark, okuvlig postpunk som löder samman nervtrådarna från 1985 med dem från bandets återuppståndelse.

Kai Martin & Stick! 2018 är: Georg Cremonese, Gomer Explensch, Markus Larsson, Alex Gabay, Ronny Rock och Kai Martin

1 april 2018 firar Kai Martin & Stick! 40 år på scen. På Pustervik tillsammans med vänbandet William med Incka Ullén, Lotti Perned och Linda Lindmark i spetsen.

Biljettpriset på 170 kronor är inget att skämta bort.

www.pustervik.nu

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 1 april 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

170kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad