Menu

Damien Jurado

Göteborg

Pustervik
torsdag, 11 oktober 2018 kl:19:00

Woody West Presenterar:
Damien Jurado
Pustervik
Datum: 11 oktober 2018
Biljettpris ordinarie: 240 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Seattle-baserade folk-singer/songwritern Damien Jurado har precis tillkännagivit nya albumet, ”The Horizon Just Laughed” som ges ut 4e maj av Secretly Canadian, skivbolaget som varit Jurados hem de senaste femton åren. Det råkar även vara femton år sedan han efter albumet ”Where Shall You Take Me?” för första gången gav sig ut på våra Svenska vägar på turné - något som han flitigt återkommit till sedan dess.


Precis som tidigare album börjar ”The Horizon Just Laughed” med en dröm, men det är redan där saker börjar ändras - som de så ofta gör. Det är Damiens första helt själv-producerade album efter att ha arbetat tillsammans med vännen Richard Swift sedan 2010, och är en personligare och mer rotad historia än till och med de senaste albumen i ”Maraqopa”-trilogin. Det är lite som om han hittat hem igen, efter all den här tiden som spenderats på vägarna. Albumets utformning är lite av ett kollage, en reseberättelse med syfte att hitta en mening och en koppling till en allt föränderligare värld. Där varje sång är en ny del, som om de vore ett brev eller ett vykort från en ny plats på vägen. 
En tidig föraning om det nya albumet, och den kommande turnén får vi med videon till varmt eleganta första-singeln ”Over Rainbows and Rainier” som vittnar om en Jurado i absolut högform.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

torsdag, 11 oktober 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

240

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad