Menu

Tyler Childers + David Ramirez

Göteborg

Pustervik
måndag, 27 augusti 2018 kl:19:00

Woody West presenterar:
Tyler Childers + David Ramirez
Pustervik
Datum: 27 augusti 2018
Biljettpris ordinarie: 200 kr + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


TYLER CHILDERS
Precis som många andra historieberättare har singer-songwritern Tyler Childers blivit kär i en plats. Människorna, lanmärkena och upplevelserna från hans barndomshem Lawrence County i Kentucky har alla legat till grund för låtarna på hans fantastiska nya album Purgatory. Albumet är delvis producerat av Sturgill Simpson, och innehåller tio spår som känns lika klassiska som moderna.


DAVID RAMIREZ
Livet som resande låtskrivare är ganska lätt att romantisera, men när David Ramirez rullade in över 40.000 mil i sin Kia Rio från 2006 så började nymodigheten att falna. ‘Man lär sig mycket när man är ensam och isolerad’ som Ramirez uttryckt det, då han tills nyligen turnerat helt själv - utan band, manager eller något som helst sällskap. Det har gått tre år sedan insikten att den konstanta ensamheten på vägarna och gjorde det svart att knyta an till människor utanför turnerandet.


Med tredje skivan ‘Fables’ (Sweetworld Records/Thirty Tigers), tog Ramirez ett par steg mot både personlig och musikalisk mognad. Han hade först svårt att få ihop inspelningarna och övergav projektet efter två år, tog ledigt och försökte hitta fokus igen. Med en nyfunnen mogenhet och klarsynthet så reste Ramirez till Seattle för att jobba med vännen Noah Gundersen som producent, och resultatet är det personligaste album han gjort. 'Fables' var en samling förtrollande berättelser i en musikalisk ådra vi på senare år mest känner igen från Jason Isbell, Ryan Adams och Jesse Malin. Efter flera års turnerande som förband till bland annat nämnde Gundersen, Shakey Graves och Joe Pug så gav sig Ramirez ut på vägarna på egna ben, och vi fick även ett åtta datum långt besök i Norden.


I september kommer uppföljaren 'We're Not Going Anywhere' som tar sitt avstamp i 'Fables' folk-igare tongångar, men drar mer åt Americana-country-soul. Ett album som med sina, återigen, naket personliga berättelser passar utmärkt för timmarna kring midnatt.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 27 augusti 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad