Uncle Acid & The Deadbeats + support: LA Witch

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Uncle Acid & The Deadbeats
Support: LA Witch
Pustervik
Datum: 19 November 2018
Biljettpris ordinarie: 250 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


?UNCLE ACID & THE DEADBEATS GÖR TVÅ STOPP I SVERIGE MED "WASTELAND TOUR"


?"UK’s scuzziest ambassadors of blood-curdling fuzz" - som Uncle Acid & The Deadbeats har beskrivits. Och i höst beger de sig ut på en efterlängtad Europaturné med två stopp i Sverige - med sitt kommande femte album i bagaget. Support på turnén är Amerikanska L.A. Witch, eller: "the mistresses of reverb-soaked garage rock". 19 november på Pustervik i Göteborg och 21 november på Nalen i Stockholm!
?
?Biljetter finns ute NU via livenation.se
?
?Uncle Acid själva beskriver turnén så här:
?"These will be our first European shows in two years and we're hungry to get back out and lay waste to many of our favourite cities. You will enjoy the show experiencing the latest PsychoVision screen technologies with piles of cranked up, ear splitting valve amplification to melt your minds. The nightmare shall resume!"
?
?Det fantastiska artworket för turnén har framställts av den legendariska italienska posterartisten Enzo Sciotti (Fulci, Argento, Romero).
?
?Vi ser nu fram emot bandets femte album - och två konserter på svensk mark!


Datum
19/11 - Pustervik, Göteborg
?21/11 - Nalen, Stockholm


Biljetter
Biljetter finns ute NU via livenation.se


Pressbiljetter & fotopass
Ansökan om köp av pressbiljett skickas till press snabel-a livenation punkt se Det är viktigt att du skickar en förfrågan per artist/evenemang och att du i ämnesraden anger vilken artist/evenemang det gäller.
Fotopass-ansökan görs via photorequest.livenation.se(notera att godkänt fotopass inte gäller som biljett).
Med reservation för eventuella ändringar. Senast uppdaterad information om våra evenemang hittar du alltid på livenation.se


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-11-19 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Uncle Acid & The Deadbeats

Uncle Acid & The Deadbeats, I'll Cut You Down på Spotify

Blood Lust

I'll Cut You Down

Uncle Acid & The Deadbeats, Death's Door på Spotify

Blood Lust

Death's Door

Uncle Acid & The Deadbeats, Over And Over Again på Spotify

Blood Lust

Over And Over Again