Menu

Kurt Vile & The Violators + Support: Meg Baird

Göteborg

Pustervik
lördag, 13 oktober 2018 kl:19:00

Luger & Woody West presenterar
Kurt Vile & The Violators
Support: Meg Baird
Pustervik
Datum: 13 Oktober 2018
Biljettpris ordinarie: 375 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 17.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Från den broderliga kärlekens stad, Philadelphia, har Kurt Vile utvecklats till en av sin generations främsta amerikanska artister och låtskrivare, vars identitet och självklarhet är lika tydlig som klassiska rockhjältar som Tom Petty, J Mascis, Bruce Springsteen och Lou Reed.


Sprungen ur en skimrande dimma av ekon, lo-fibrus, reverb och fuzziga gitarrer glider Kurt Viles mästerliga melodier drömskt fram längs solblekta L.A. Freeways mot den ändlösa skymningen.


Efter att Viles begåvning började gnistra på debutplattan ”Constant Hitmaker” så hamnade han sedan på legendariska indielabeln Matador. På uppföljaren ”Childish Prodigy” lyste begåvningen ännu starkare och trilogin ”Smoke Ring for My Halo”, ”Walkin on a Pretty Day” samt ”B’lieve I’m Goin Down…” är fullständigt bländande.


Vid sidan av de genialiska melodierna och den skönt tillbakalutade sången så är Vile även en av de mest inflytelserika gitarristerna av sin tid och genom åren har den unge Philadelphiasonen samarbetat med adeln på dagens indiescen, Steve Gunn, Woods, Kevin Morby, The War On Drugs, Stella Mozgawa (Warpaint) och Farmer Dave Scher (Beachwood Sparks).


I höstas kom lyckade duettplattan med likasinnade neo-slacker-fenomenet Courtney Barnett, ”Lotta See Lice”, ett samarbete som lovade gått inför nästa solo album och i höst ger sig Kurt Vile & The Violators ut på vägarna som tar dem tillbaka till Sverige i oktober.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

lördag, 13 oktober 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

375

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad