kl: 19:00

Kurt Vile & The Violators + Support: Meg Baird

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Luger & Woody West presenterar
Kurt Vile & The Violators
Support: Meg Baird
Pustervik
Datum: 13 Oktober 2018
Biljettpris ordinarie: 375 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 17.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Från den broderliga kärlekens stad, Philadelphia, har Kurt Vile utvecklats till en av sin generations främsta amerikanska artister och låtskrivare, vars identitet och självklarhet är lika tydlig som klassiska rockhjältar som Tom Petty, J Mascis, Bruce Springsteen och Lou Reed.


Sprungen ur en skimrande dimma av ekon, lo-fibrus, reverb och fuzziga gitarrer glider Kurt Viles mästerliga melodier drömskt fram längs solblekta L.A. Freeways mot den ändlösa skymningen.


Efter att Viles begåvning började gnistra på debutplattan ”Constant Hitmaker” så hamnade han sedan på legendariska indielabeln Matador. På uppföljaren ”Childish Prodigy” lyste begåvningen ännu starkare och trilogin ”Smoke Ring for My Halo”, ”Walkin on a Pretty Day” samt ”B’lieve I’m Goin Down…” är fullständigt bländande.


Vid sidan av de genialiska melodierna och den skönt tillbakalutade sången så är Vile även en av de mest inflytelserika gitarristerna av sin tid och genom åren har den unge Philadelphiasonen samarbetat med adeln på dagens indiescen, Steve Gunn, Woods, Kevin Morby, The War On Drugs, Stella Mozgawa (Warpaint) och Farmer Dave Scher (Beachwood Sparks).


I höstas kom lyckade duettplattan med likasinnade neo-slacker-fenomenet Courtney Barnett, ”Lotta See Lice”, ett samarbete som lovade gått inför nästa solo album och i höst ger sig Kurt Vile & The Violators ut på vägarna som tar dem tillbaka till Sverige i oktober.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-10-13 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Järntorgsgatan 12-14


Fler tillfällen:Kurt Vile

Kurt Vile, Pretty Pimpin på Spotify

Pretty Pimpin

Pretty Pimpin

Kurt Vile, Wakin on a Pretty Day på Spotify

Wakin On A Pretty Daze

Wakin on a Pretty Day

Kurt Vile, Baby’s Arms på Spotify

Smoke Ring For My Halo

Baby’s Arms

Kurt Samuel Vile, född 3 januari 1980, är en amerikansk sångare, gitarrist och producent som är bäst känd för sin solokarriär med kompbandet the Violators. Han var också med och bildade indierockbandet The War on Drugs med Adam Granduciel 2005. Vile valde dock att lämna bandet 2008 efter de släppte studioalbumet Wagonwheel Blues, han är dock med och spelar elektrisk gitarr i sångerna "Best Night" och "It's Your Destiny" på The War on Drugs andra studioalbum Slave Ambient, som släpptes 2011.


Hans största inspiratörer till sin musik är Bob Dylan, Pavement, Bruce Springsteen, Neil Young, Tom Petty och John Fahey.


The Violators

The Violators, Live Fast Die Young på Spotify

The No Future Years

Live Fast Die Young

The Violators, Summer of '81 på Spotify

No Future Singles Collection

Summer of '81

The Violators, Summer of '81 på Spotify

The No Future Years

Summer of '81Meg Baird

Meg Baird, Painter of Tygers på Spotify

Painter of Tygers

Painter of Tygers

Meg Baird, Friends på Spotify

Seasons On Earth

Friends

Meg Baird, Protection Hex på Spotify

Hexadic III

Protection Hex

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Pernilla Andersson På Stämningsfull Julturné Med
PRESS
17 okt
kl: 10:40

Pernilla Andersson På Stämningsfull Julturné Med "vintersånger Från Garbo"

För första gången åker Pernilla Andersson på julturné och spelar hyllade albumet "Vintersånger från Garbo". Det väntas stämningsfull och hjärtskärande musik, stilfullt komponerat av fullt band på ett fåtal utvalda scener. Efter nio studioalbum bestämde sig Pernilla Andersson för att göra ett julalbum som släpptes i december 2017. Ett år senare tar hon med sig hyllade...

Bild på Historien Om Coldplay - Dokumentären
PRESS
15 okt
kl: 16:50

Historien Om Coldplay - Dokumentären "a Head Full Of Dreams" Exklusivt På Bio 14 November

Den 14 november visas dokumentären "A Head Full Of Dreams" om Coldplays 20-åriga karriär under endast 24 timmar på utvalda SF biografer i Sverige. Därefter släpps dokumentären som DVD den 7 december. I "A Head Full Of Dreams" får tittarna se exklusiva intervjuer och följa bandets resa genom de senaste 20 åren. Från de tidiga spelningarna i Camden till den senaste världsturnén från...

Bild på Inbjudan Till Pressträff Och Svensk Premiär Av Mitt Livs Berättelse På Göteborgsoperans Skövdescen
PRESS
15 okt
kl: 13:50

Inbjudan Till Pressträff Och Svensk Premiär Av Mitt Livs Berättelse På Göteborgsoperans Skövdescen

Prisbelönta musikalen Mitt livs berättelse av Neil Bartram har svensk premiär på GöteborgsOperans Skövdescen 26 oktober. Föreställningen är en omtumlande hyllning till den vänskap som formar våra liv. Med Mitt livs berättelse presenterar GöteborgsOperan en ny produktion med särskild inriktning på de mindre scenerna. Alvin och Thomas växte upp som bästa vänner men livet förde...

Hitta oss på Facebook