kl: 21:00

Trubbel + Sista Sekunden + Burning Kitchen

PustervikDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Club Slacker Presenterar
Live: Trubbel + Sista Sekunden + Burning Kitchen
Pustervik
Datum: 1 juni 2018
Biljettpris ordinarie: 120 + service
Åldersgräns: 20 år (18 år)
Entré från: 21.00
Konsertlokal öppnar: 21.00
På scen:


TRUBBEL – på scen 00.00
Ska man avsluta en regelbunden klubbera så ska man givetvis boka sitt favoritband som avslutning. Att ett av mina absoluta favoitband är Trubbel har knappast gått någon konsertbesökare förbi!
Sedan 2009 har Trubbel charmat byxorna av oss med sina bittra texter, sina stökiga liveshower samt den hipsterliknande manskören som är pricken över i:t med Trubbel live!


Sedan 2009 har Trubbel gått sin egen väg, inga storbolag eller promotionbolag har hjälpt dom till framgång men inte spelar la de nån roll när man är rätt ute! Eller för o citera Trubbel själva ”Var o en för sig!”


Det spelar ingen roll om de inte har någon ny platta med sig denna gång, Trubbel är ständigt högaktuella och jag kan inte tänka mig en bättre headliner för att avsluta Club Slacker-eran på Pustervik!


SISTA SEKUNDEN – på scen 23.00
”Under 2011 ska Sista Sekunden spela in en ny singel och göra om fjolårets lyckade releasefest på KB.”
Jag var bara tvungen att klippa in det för o visa hur gammal presstexten jag fick från Sista Sekunden var!


Sista Sekunden från Malmö startade 2005 och har turnérat flitigt sen dess! Det har blivit många vändor i Tyskland, Frankrike, Usa, Japan o givetvis massor av gig här hemma i vårt kära gamla Svedala.
Framträdandet på West Coast Riot 2008 höjde på slipsarnas ögonbryn, men Sistan fortsatte som vanligt, med sin sanna gör-det-själv-attityd och de har de gjort sen dess!


Malmö har enligt mig alltid varit ledande när det gäller högeneriska band inom punk o hardcoresvängen och trots den stenhårda konkurrensen skulle jag vilja påstå att Sista Sekunden tillhör de absoluta topparna från the dirty south. Går du oberörd från en Sista Sekunden-spelning har du varken lyssnat eller tittat, det är nåt som är säkert!


BURNING KITCHEN – på scen 22.00
Skam den som ger sig säger Jonne när han på det femtonde försöket ÄNTLIGEN lyckades boka Burning Kitchen för första gången. När jag var en ung pojkpunkspoling vandrade jag genom en skog i en timma för att gå på en privat fest där Burning Kitchen skulle spela. Det regnade o folkölen gav en ingen värme direkt. När vi väl kom fram så öppnade två arga föräldrar o sa att det blir bestämt INGEN punkfest i det här hemmet ikväll! Det tog sedan herrans många år innan jag fick uppleva Burning Kitchen live på Truckstop Alaska men den som väntar på nåt gott......


Nåväl nog med mina personliga anedokter som enbart jag bryr mig om!


”Burning Kitchen är the extended punkfamiljen som sjunger om stasi, shoppingsug och längtande djur. Om kärlek och desperation över sakernas tillstånd. Burning Kitchen har blivit en punkinstitution som lovar hälften och vinner allt! ”


Den beskrivningen är såpass bra att jag inte vill lägga till något (förutom att ALLA som inte hört Burning Kitchen bör maxa stereon o bränna på låten Impact nu, för det är en av de bästa punklåtarna som någonsin gjorts!)


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.


Namnet Pustervik påträffas tidigast 1707 genom Pusterwijk, 1814 Pustevik, Pustervik 1855och har under Göteborgs historia haft flera olika betydelser. Från början betecknade det en vik vid stranden av Göta älv, belägen strax väster om Stora Otterhälleberget, vid den delen som kallades Lilla Otterhällan – numera Kungshöjd. Om namnets ursprung är man oeniga, men en tolkning menar att det betyder "viken där man pustar". Det skulle då syfta på att de som rodde på älven gjorde ett uppehåll i Pustervik. Viken fylldes igen i slutet av 1880-talet.


En annan teori hävdar att området uppkallats efter det pommerska Poesterwijck-bugten, senare Putziger Wiek. Viken blev känd genom en dansk kaperiaktion där 1572, och dess namn kom sedan att användas också om andra, grunda, havsliknande vikar.
En tredje menar att namnet är lånat från Danmark eller Skåne och går tillbaka på ordet puster, vilket var öknamnet på en smed, med tanke på hans arbete med blåsbälgen. På grund av eldfaran i de gamla trähusstäderna tvingades smederna ibland att bygga sina smedjor utanför stadsporten, i detta fallet den närbelägna Karlsporten.


På 1780-talet anlades en hamn för järnexport strax väster om vallgravens anslutning till älven, vid Pustervik. På platsen uppstod en enkel lager- och hantverksbebyggelse i trä som eldhärjades vid flera tillfällen. Efter branden 1947 avröjdes området och reglerades för uppförandet av Folkets hus, som stod klart vid Järntorget 1952.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-06-01 21:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Järntorgsgatan 12-14


Fler tillfällen:Sista Sekunden

Sista Sekunden, Att Åldras Med Stil på Spotify

Åldras Med Stil

Att Åldras Med Stil

Sista Sekunden, Bombplan på Spotify

Skyll Inte På Oss

Bombplan

Sista Sekunden, Drömmar'n på Spotify

Svartvit

Drömmar'n

Sista sekunden är ett svenskt hardcoreband från Malmö som bildades 2005. Gruppen består av sångaren Dempe, gitarristen Andy Dahlström, basisten Tommy Tift och trummisen Julian Guedj. Sedan starten har Sista sekunden varit signerade under en mängd skivbolag, bland annat Wasted Sounds (Sverige), Rock Room Records (Japan), P-trash (Tyskland), FFYM (Frankrike) och Instigate (gitarristen Andys eget skivbolag). Bandet har turnerat i Sverige, Europa, Japan och USA.


Sista sekunden bildades i april 2005 och hade sin första spelning i juli samma år, till den släppte även bandet ett demoalbum med sju spår. Det dröjde till januari 2006 då bandet började spela in sin första skiva Sista sekunden. Skivan släpptes på två av bandmedlemmarnas egna skivbolag, Dempe Records (Dempe) och Instigate Records (Andy). 2006 fortsatte med två korta turnéer. Året efter, februari 2007, släppte bandet en mer melodisk platta, Skyll inte på oss. I maj hoppade deras trummis Stefan av och blev ersatt av Julian. Senare spelade de in fyra nya låtar till en split-skiva med det japanska bandet Iscream 7 Showers. 2008 spelade bandet in ännu en ny skiva, Sista försvarslinjen och åkte på turné i USA. I april 2010 släpptes bandets femte musikalbum, Åldras med stil. År 2011 släpptes albumet Svartvit.
Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Petter Firar  Sitt 20-Årsjubileum Med Nya Albumet
PRESS
19 aug
kl: 09:00

Petter Firar Sitt 20-Årsjubileum Med Nya Albumet "9818" Och Återutger "mitt Sjätte Sinne", Release 26 Augusti 2018!

Det var 20 år sedan, i hiphopcrewet Natural Bond, med namn som Seb Roc, Pee Wee och Tomas Rusiak - som Petter Askegren klev fram och än står kvar som Sveriges största hiphopartist. Musikgenren var redan då rotad sedan länge hos Petter. Inte ens bristen av att äga gråmelerade sweats hindrade den då 10-åriga Petter att istället dra på sig en grå pyjamas och gå ut och breaka på...

Bild på Carmina Burana - Bland Det Mäktigaste Som Skrivits För Kör Och Orkester
PRESS
17 aug
kl: 15:10

Carmina Burana - Bland Det Mäktigaste Som Skrivits För Kör Och Orkester

Vem har inte däckats av den råa kraften i O Fortuna med orkester, kör och slagverk? Denna storslagna musik erövrade världen efter uruppförandet 1936.Carl Orff insåg att han med Carmina Burana ("Sånger från Beuren") skapat något exceptionellt och konstaterade kort: "Allt jag tidigare skrivit kan brännas. Det är med Carmina Burana mina samlade verk börjar." Framöver lyfter vi varje...

Bild på Hasti B Släpper Singeln "hon E Redo" Med Mwuana, Blizzy, Elias Abbas Och K27
PRESS
17 aug
kl: 14:00

Hasti B Släpper Singeln "hon E Redo" Med Mwuana, Blizzy, Elias Abbas Och K27

Trots att Hasti B bara är 21 år har han redan ett gediget CV. Bland annat har han producerat stora delar av Blizzys skiva, tillsammans med Rigo driver han labeln R och har turnerat Sverige runt med ett antal olika rappare. Som producent har han nått stora framgångar, däribland platina för Yasin Byns "Lallish" och guld för Blizzys låt "Diva remix", som utöver Hasti själv gästades av...

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter