Menu

Myrkur

Göteborg

Pustervik
onsdag, 5 december 2018 kl:19:00

FKP Scorpio presenterar
Myrkur
Pustervik
Datum: 5 December 2018
Biljettpris ordinarie: 350 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 17.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


MYRKUR:
Ända sedan starten har danska Myrkur spelat i en helt egen liga. Den klassiskt skolade multiinstrumentalisten anför ett en-kvinne-projekt, som blivit känt för att kombinera den råa energin från andravågens black metal med himmelskt sofistikerade stämningar.


På den bländande debuten ”M” samarbetade Myrkur med medlemmar från Mayhem, Nidingr och Arch Enemy. Skivan slungade henne ut på den internationella metalscenen med turnéer tillsammans med Behemoth och Opeth samt stora festivaler som Hellfest och Wacken. Då 2015 sammanfattades stod den danska debutanten med famnen full av priser och lovord. Men framgången satte spår.


Kroppen reagerade på det höga tempot och hektiska turnerandet. Myrkur drabbades av sömnparalys och härjades av outhärdliga mardrömmar. Då hon inte längre kunde kämpa mot sömnen valde hon att omfamna de jagande mardrömmarna och processa allt hon upplevde i dem. Det blev grunden till albumet ”Mareridt”.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

onsdag, 5 december 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad