Menu

At The Gates support: Nifelheim + Vampire 7 Okt

Göteborg

Pustervik
söndag, 7 oktober 2018 kl:19:00

KB West Presenterar:
At The Gates
Suppport: Nifelheim + Vampire
Pustervik
Datum: 6 oktober 2018
Biljettpris ordinarie: 375 + service
Åldersgräns: 18 år
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 19.30


De göteborgska metalpionjärerna At The Gates är tillbaka med ny platta och den 6 oktober gör de nedslag på Pustervik i Göteborg. Med sig har de dessutom inga mindre än Nifelheim och Vampire!


At The Gates är ett av de viktigaste och mest hyllade banden i death metals historia. Sedan de bildades 1990 har de genom åren varit stilbildande och en inspiration för många musiker och grupper, även om genombrottet kom några år senare. Albumet “Slaughter Of The Soul”, som släpptes 1995 kom att bli ett förgrundsverk inom svensk dödsmetal och banade vägen för vad som kom att kallas Göteborgssoundet.


Det har gått 27 år sedan första EP:n, 22 år sedan de lade ned och 4 år sedan comebackalbumet "At War With Reality", som tydligt visade att bandet fortfarande hade massor av kreativitet att få utlopp för. Detsamma gäller årets efterlängtade uppföljare ”To Drink from the Night Itself”, som tar tematiskt avstamp i motståndsrörelser, förtryck och konst.


Line-Up:
Tomas Lindberg, sångare; Jonas Björler, bas; Martin Larsson, gitarr; Jonas Stålhammar, gitarr; Adrian Erlandsson, trummor


Det svenska black metal-bandet Nifelheim, som leds av de legendariska "bröderna hårdrock" – Pelle "Hellbutcher" Gustavsson och Erik "Tyrant" Gustavsson, har också 27 år på nacken och levererar en teatralisk show!


Som opener ser vi Göteborgs-bandet Vampire, som hänger sig åt death/thrash och spinner på teman som skräck och död.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

söndag, 7 oktober 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

375

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad