Menu

The Mastersons

Göteborg

Pustervik
måndag, 5 november 2018 kl:19:00

Woody West presenterar:
The Mastersons
Pustervik
Datum: 5 november 2018
Biljettpris ordinarie: 175 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


THE MASTERSONS
Americana-pop-duon och äkta paret The Mastersons fann varann i Brooklyn och flyttade sedan hem till Austin, Texas där de tillhör stans mest respekterade artister, både i eget namn och för deras rykte som exceptionellt duktiga musiker. Detta har gjort dem till en del av Steve Earle’s kompband the Dukes and Duchesses, där de haft en framträdande roll både på scen och på kritikerhyllad albumen ”The Low Highway” och ”Terraplane”. Senast gick flyttlasset till Los Angeles, men parets äkta hem är längs vägarna då de varit på ständig turné på senare år.


The Mastersons egna album ”Birds Fly South”, ”Good Luck Charm” (producerat av geniet Jim Scott som jobbat med The Jayhawks, Neal Casal, Whiskeytown) och senaste ”Transient Lullaby” är en imponerande uppvisning i strålande poplåtar byggda på lika delar GrammöterEmmylou-sång, The Jayhawks och Ryan Adams klassisk alt.country och Texas eklektiska Tex-Mex-hybrid av country, pop, blues, gospel och rock. Eleanor Whitmore har tidigare spelat och turnerat med Regina Spektor, Angus & Julia Stone och Shooter Jennings, maken Chris Masterson har jobbat med namn som Jack Ingram, Son Volt och Bobby Bare Jr.


Senast The Mastersons var förbi Göteborg delade de scen med bla Shovels & Rope, Matthew Logan Vasquez och Promised Land Sound och de har tidigare varit här med Steve Earle & the Dukes and Duchesses. Detta blir deras första show i helt eget namn på Pusterviks klassiska ovanvåning.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 5 november 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

175

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad