Menu

Linda Pira & Imenella & Unruly

Göteborg

Pustervik
fredag, 8 februari 2019 kl:21:00

Linda Pira + Imenella + Unruly tar unikt koncept på turné!


Sveriges hiphop-drottning Linda Pira, stjärnskottet Imenella och danskollektivet Unruly åker på turné tillsammans i en unik show. Musik och dans kommer att förenas i en gränsöverskridande föreställning. De tre akterna kommer att bjuda på kompromisslöst artisteri och systerskap i sin renaste form. Biljettsläpp på XX september klockan 10.00 via luger.se


8 november – Pustervik, Göteborg
9 november – Oscar, Varberg
10 november – Moriskan, Malmö
23 november – Puls, Norrköping
1 december – Liljan, Borlänge
9 december – Kulturhuset, Stockholm
13 december – Bygget, Åre
14 december – Olivia, Gävle
15 december – Katalin, Uppsala
21 december – Ritz, Örebro?             ?Att hävda sin egen förträfflighet med så mycket finess som möjligt har alltid varit en central del av rapens uttryck. Givetvis är det omöjligt att alla faktiskt är bäst, det går ju bara inte ihop. Men när Linda Pira döpte sin första EP till Matriark så var det inte bara tomt skryt utan en fullständigt rimlig profetia. Med integritet, talang och en aura av självklar auktoritet rappar hon släpigt och kaxigt om systerskap, kärlek, uppväxten i västerort och brustna drömmar. Aldrig var det så tydligt som i låten Knäpper mina fingrar (Remix) när Redlines drottning, omgiven av sina begåvade systrar, tog svensk hiphop till en ny plats. Nu har det återigen blivit dags för Linda Pira att flytta fram gränserna. Tillsammans med stjärnskottet Imenella, som nu senast skoningslöst gör upp med opålitliga män i den oemotståndliga Chagga, kommer de tillsammans med dancehallkollektivet Unruly att bjuda på en unik upplevelse. Imenella, själv en ansedd koreograf och dansare, kommer att leda Unruly i ett unikt koncept.? ?Krafter kommer att förenas och gränser kommer att flyta när de tre akterna byter av varandra, berikar varandra och stärker varandra. Det kommer att vara uttrycksfullt och kompromisslöst; systerskap i sin renaste form.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 8 februari 2019 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad