Menu

Andrew Combs + Charlie Whitten

Göteborg

Pustervik
måndag, 14 januari 2019 kl:19:00

Woody West presenterar:
Andrew Combs + Charlie Whitten
Pustervik
Datum: 14 jan 2019
Biljettpris ordinarie: 175 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00
Andrew Combs, en Dallas-fostrad sångare och låtskrivare som numera är bosatt i Nashville har en känsla för att kombinera smäktande, vintage country-pop med mer nutida Americana. 


På hans senaste EP, ‘5 Covers & A Song’, delar Combs med sig av fem tolkningar på låtar som gjort ett avtryck på honom på ett eller annat sätt genom åren - och avslutande ‘Expectations’ som skrivits tillsammans med Sarah Siskind. Covers på The Strokes och Radiohead är nostalgiska tillbakablickar till sitt själv-sökande tonårs-jag, medan Loudon Wainwright III’s ‘4x10’ representerar ett mer nutida perspektiv på rollen som pappa och gift man. Lucinda Williams och Blake Mills har inspirerat som låtskrivare, arrangörer och ordsmeder. 


De två senaste fullängdarna ‘All These Dreams’ och ‘Canyons of my Mind’ har gett honom bredare internationell uppmärksamhet, och han har jämförts med bland andra Mickey Newbury, Glen Campbell, Townes Van Zandt och Harry Nilsson. Genom dessa båda album har den känsliga vagabonden som Combs tidigare gett uttryck för, nu fått sällskap av en mer jordad personlighet. En Combs som gradvis blivit mer bekväm i sitt skinn, och som nu också delar med sig av sina musikaliska influenser.

Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 14 januari 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

175

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad