Menu

Khruangbin

Göteborg

Pustervik
fredag, 1 februari 2019 kl:21:00

Swell & Woody West Presenterar
Khruangbin
Pustervik
Datum: 1 februari 2019
Biljettpris ordinarie: 180 + service
Åldersgräns: 20 år (18 år)
Entré från: 21.00
Konsertlokal öppnar: 21.00
På scen: 22:00


Trion Khruangbin låter sig själva inte definieras så lätt. Ena sekunden vaggar de in lyssnaren i Tarantinos cineastiska universum, andra gånger sätter de tonerna till surfning bland vågor eller på vandring genom öknen. Vare sig du kallar dem thaifunk, instrumental fusion eller surf-rock så är en sak konstant: den internationella prägeln på deras sound – soul och R&B som gifter sig med fransk pop, etiopiska beats som hittar ny form i thailändsk funk, gospel som svävar över skimrande gitarrtoner. Genom främst instrumentala, färgstarka låtar lyckas Khruangbin med sina influenser från alla håll och kanter skapa musik att slappna av till och som väver sig in och ut ur medvetandet.


Texas har varken en stor surf-rockscen eller mycket gemensamt med Thailand, men det var i den här staten i en ladugård nära en stad av endast 300 personer som Khruangbin hittade sitt spirituella hem. Det var här de började repa, omringade av ett öppet landskap som hjälpte dem hitta djupet och svepande ljudlandskapet i deras egen musik. Det var även här 2015 års debuten The Universe Smiles Upon You spelades in och som kom att göra dem till ett internationellt känt band. Det är ett album som är lika tidlöst som universellt, som inspirerades av thai-funk från 60- och 70-talet de hittade på kassettband. Sedan dess har de hittat fans hos bland annat Iggy Pop, öppnat för akter som Father John Misty, Tycho och Massive Attack. I början av året kom uppföljaren Con Todo El Mundo som besvarar frågan på hur man ska älska: “med hela världen”. Passande, av ett band som lyckats förmedla hela världen genom sin musik.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 1 februari 2019 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad