Menu

Caesars

Göteborg

Pustervik
lördag, 2 februari 2019 kl:19:00

Pustervik presenterar
Caesars
Datum: Lördag 2 Februari 2019
Biljettpris ordinarie: 295 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Band som har väldigt bra låtar men som saknar intresset, disciplinen eller bådadera att förvalta sina gåvor förtjänar ett eget kapitel i boken om rockmusik. Tacksamt för rockbiografin, sämre för plånboken. När man nu, 20 år efter debuten, lyssnar på Caesars fem album så står det klart att de absolut gjort sig förtjänta av en plats i det sällskapet. Mitt bland alla fuzzade gitarrer, svängiga trummor, farfisaorglar, och bandekon hittar man nämligen en imponerande låtskatt. Och då talar vi inte bara om de stora singlarna som kunde höras i alltifrån populära TV-spel till stora reklamfilmer, utan nog så mycket de där fina låtarna som är gömda på albumens senare delar. Det sas ofta om Caesars att det var musik för hjärtat snarare än hjärnan – en beskrivning med både förtjänster och brister. Den hookmättade garagerocken och de omedelbara, tidvis dekadenta texterna träffar helt klart bröstkorgen hårdare än intellektet men faktum kvarstår att det här är välskriven popmusik av absolut högsta kvalité.
Caesars la aldrig riktigt ned. Det var inget dramatiskt avsked utan en tid efter dubbelalbumet Strawberry Weed (2008) försvann de bara. Men så, från ingenstans, annonserades en spelning till årets upplaga av Popaganda. Bandet sa att det var en engångsföreteelse men tack och lov hade de för roligt för att hålla det löftet. I vår åker de nämligen ut på en efterlängtad exklusiv vårturné – ett utmärkt tillfälle att påminnas om hur bra Caesars faktiskt är.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

lördag, 2 februari 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad