Menu

Wild Nothing

Göteborg

Pustervik
lördag, 2 mars 2019 kl:21:00

Swell & Woody West presenterar
Wild Nothing
Pustervik
Datum: Lördag 2 mars 2019
Biljettpris ordinarie: 180 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 21.00
Konsertlokal öppnar: 21.00
På scen: 22.00


Sedan Wild Nothing’s sensationella genombrottet med debutalbumet ”Gemini” har Jack Tatum förädlat och förfinat sin mästerliga dreampop till perfektion. En utveckling från den självinspelade bäddrumsdebuten via lärdomarna som följde via mer avancerade studiouppföljarna ”Nocturne” och ”Life of Pause”. På aktuella ”Indigo” hittar Tatum balansen mellan enkel lekfullhet, spontanitet och effektivitet och självklar säkerhet vilket resulterar i ett bländande verk av högteknologiska men humanistiska hi-fi-melodier.


Varje not, varje ljud och varje andetag med Wild Nothing är medvetet, en strävan efter att komma så nära sin konstnärliga vision som möjligt. Efter den expansiva ”Life of Pause” ville Tatum skapa något mer personligt och kanalisera sin kreativitet. Målet med ”Indigo” var att skapa ett storslaget hi-fi studioalbum för större sammanhang, inspirerat av 80-talsstorheter som Roxy Music, Kate Bush och Fleetwood Mac.


Idéer och demos skapades i hemmastudion för att sedan spelas in i legendariska Sunset Sound’s Studios i Los Angeles innan Tatum och producenten Jorge Elbrecht (Ariel Pink, Gang Gang Dance, Japanese Breakfast) snickrade resten av albumet med att återanvända sina tidiga demos och lägga till nya delar. Resultatet ”Indigo” briljant, stilrent och en drempopsmästares återkomst.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

lördag, 2 mars 2019 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad