Menu

Madrugada

Göteborg

Pustervik
måndag, 18 mars 2019 kl:19:00

Luger Presenterar:
Madrugada
Pustervik
Datum: 18 mars 2019
Biljettpris ordinarie: 295 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


Madrugada


Medan Madrugada aldrig blev ett hushållsnamn i Sverige så är de i hemlandet Norge lika hyllade som de är populära, med ett flertal norska Grammisar och listettor på sin meritlista. 2019 är det 20 år sedan den ikoniska debuten Industrial Silence och nyheten att bandet återvänder för att hylla den skivan har mottagits med stor glädje i hela Europa.


Ibland kan en överenskommen nationsgräns vara som en avgrund. Som i fallet med rockbandet Madrugada. Medan de aldrig nådde de breda massorna i Sverige så är de i hemlandet Norge lika hyllade som de är populära, med ett flertal norska Grammisar och listettor på sin meritlista. Detta trots att musiken på inget sätt är insmickrande eller tillrättalagd. Tvärtom, Madrugada spelar dramatisk, melankolisk rock i samma skola som australienska Nick Cave & The Bad Seeds. Och precis som Nick Cave så är Sivert Høyem en utomordentlig vokalist som croonar sina dystra betraktelser över de rika musikaliska arrangemangen. Bandet, som kommer från lilla Stokmarknes i norra Norge, fick skivkontrakt 1998 och enligt legenden även ett sällsynt stort förtroende från sitt skivbolag. Denna tillit tillsammans med bandets starka artistiska vision kom att bli startskottet för en karriär med fem fantastiska skivor. Berättelsen om Madrugada fick dock ett tragiskt slut då bandets gitarrist Robert Burås avled 2007.


Nu, 20 år efter den ikoniska debutskivan Industrial Silence (1999), känner sig Madrugadas tre kvarvarande originalmedlemmar redo att återvända till scenerna. Och det är på denna debut som fokus kommer att ligga. Nyheten att bandet skulle göra en comeback har sänt vågor av glädje inte bara i Norge, utan i hela Europa. De två spelningarna på Oslo Spektrum sålde genast ut och nu släpps också datum i resten av Europa. I Sverige kommer Madrugada att spela på Berns och Pustervik – ta chansen att uppleva ett Norges allra bästa band.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

måndag, 18 mars 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad