Menu

Asta Kask

Göteborg

Pustervik
fredag, 5 april 2019 kl:20:00

KB West presenterar
Asta Kask
Special guest Lastkaj 14
Pustervik
Datum: 5 April 2019
Biljettpris ordinarie: 250 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 20.00
Konsertlokal öppnar: 20.00
På scen: 21.00


Efter triumfen 2018 då Asta Kask inför utsålda rockklubbar firade 40 år i punkens tjänst är det återigen dags för ett mindre antal konserter våren 2019, och självklart blir det besök i Göteborg! Med sig som special guest har de dessutom Lastkaj 14! Den 5 april tågar vi alla till Pustervik i punkens namn.


Den svenska punken växer så det knakar, och Asta Kask är ett unikum i sammanhanget. Att band som startade sent 70-tal alltjämt skapar musik med samma relevans och hitpotential som Asta är ovanligt, snudd på unikt.


Den hyllade EP:n ”Historien dömer oss alla” som kom ut förra året har knappast blivit mindre aktuell efter valet och på dagens Asta Kask-spelningar möts flera generationer som till tonerna av melodiös 2-taktspunk smälter samman till en färgglad massa där ett kallare samhälle, frustration samt utanförskap glöms bort för en stund och byts ut mot gemenskap, hopp, kärlek, dans, svett och eufori. 1977, 1994, det var då det. Asta Kask står stolta kvar 2019 och det är här och nu som punken behövs, lever och frodas.


Asta Kask är
Micke Blomqvist - Sång, Gitarr
Bonni Pontén - Sång, Gitarr
Ernie Hörnell - Bas, Kör
Dadde Stark - Trummor, Kör


SPECIAL GUESTS: LASTKAJ 14
Ibland har ett band en vision om att det ska låta och hur känslan ska vara när musiken når lyssnaren. Lastkaj 14 hade en vision om att leverera en lösning eller i alla fall en slutdestination som andades framtidshopp. När sen låtarna radades upp och var bit var mörkare och mer trasig än den förra och den där framtidstron som andas hopp som bandet hade en vision att förmedla bara går i spillror, vad gör man då?


Lastkaj 14 valde att turnera, och släppa fler skivor och hoppas på att det någon gång skulle öppna sig en lucka med ljus, framtidshopp och en slutgiltig lösning på allt. Tills den är funnen finner ni Lastkaj i studion, på din stereo, på din fritidsgård, rockbar, garage, festival och finlandsbåt. Lastkaj ger aldrig upp och kommer att kämpa till sista ton.


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

fredag, 5 april 2019 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

170kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad