Menu

Stor

Göteborg

Pustervik
lördag, 11 maj 2019 kl:19:00

Blixten & Co presenterar:
Stor
Pustervik
Datum: 11 maj 2019
Biljettpris ordinarie: 295 + service
Åldersgräns: 18 år
Entré från: 19.00
Konsertlokal öppnar: 19.00
På scen: 20.00


STOR tar succéhösten ut på vägarna – textförfattaren klar för turnén E4CUTT våren 2019!


I över 10 år har STOR varit en tongivande kraft i hiphopsverige. Rapparens tolkningar från 2018 års upplaga av TV-programmet ”Så mycket bättre” dominerar bland streamingtjänsternas topplistor, och inte minst mega-succén ”Säga mig” (Linnea Henriksson) som till dags dato streamats över 4 miljoner gånger på en dryg månad. Nu står det klart att det blir en vårturné med premiär i Västerås den 1 februari – biljetterna släpps idag klockan 10:00!


STOR, eller Ulises Infante Azocar som det står i passet, är rappare och textförfattare. Efter ett antal singlar och mixtapes släppte hans sitt första officiella album Nya skolans ledare år 2009, som kammade hem vinsten i P3 Gulds kategori ”Årets hiphop/soul”.


Fyra år senare, år 2013, tilldelades STOR en Grammis i samma kategori för nya skivan Shere Khan XIII som producerades av det idag legendariska skivetiketten Redline Records. Plattan innehåller bland annat succén ”Stolthet” (med Dani M) och ”Rom & Kush” (med Linda Pira). Även uppföljaren Under Broarna (2017) nominerades till en Grammis och gjorde stor succé på streamingtjänster så väl som på scener runt om i landet.


År 2018 sparkade textförfattaren bildligt in dörrarna till miljontals svenska vardagsrum i TV-programmet ”Så mycket bättre” och är idag den artist vars tolkningar streamas mest på Spotify. Hans säregna och poetiska tolkning av Eric Gadds Stockholm står kvar visade elegant på både textförfattarskap och konceptuell förmåga, och Säga mig (med Jireel) har på en månad sålt guld och streamats över 4 miljoner gånger.


Idag står det klart att Azocars framgångssaga fortsätter ut på vägarna under våren 2019. Turnén går under parollen ”E4CUTT – E4 Chicano U-turn Tour” och besöker ett 15-tal städer som kan vänta sig sylvassa texter och en energisk scenpersonlighet sprungen ur svensk hiphops absoluta glansdagar.


Biljetterna släpps idag, fredag 14 december, klockan 10:00!


Pustervik har sedan 20-talet varit en del av Göteborgs nöjes- och kulturliv. Under de första 70 åren huserade här biograferna Järntorgsbiografen, Rialto och Prisma och sedan 90-talet har det varit teaterscen. Nationalteatern drev verksamheten några år innan Pusterviksteatern tog över lokalerna och använde dem som en av Sveriges främsta gästspelsscener. Vid sidan av teatern har Pusterviksbaren de senaste tio åren under drift av Lotten varit en av landets ledande scener för konserter och klubbar. Nu drivs lokalerna ansvarsfullt vidare med ett brinnande engagemang för mötesplatsen, musiken och scenen.

Datum / Tid

lördag, 11 maj 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Pustervik

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

295

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad